12 år gammel jente gravid etter å ha blitt voldtatt av sin far i fengsel

Myndighetene kritiseres for å la barn vokse opp bak murene.

- VOLDTATT BAK MURENE: En 12 år gammel jente skal i en årrekke ha blitt voldtatt bak disse murene, i San Pedro-fengselet i La Paz, Bolivia. Nå er hun gravid. AFP PHOTO/Aizar RALDES
- VOLDTATT BAK MURENE: En 12 år gammel jente skal i en årrekke ha blitt voldtatt bak disse murene, i San Pedro-fengselet i La Paz, Bolivia. Nå er hun gravid. AFP PHOTO/Aizar RALDESVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bolivianske myndigheter kritiseres for å la flere hundre barn bo i fengsel, etter at en 12 år gammel jente skal ha blitt gravid etter å ha blitt seksuelt misbruk av sin egen far, onkel og gudfar ved San Pedro-fengselet i La Paz.

Jenta skal selv ha fortalt ledelsen om overgrepene, som skal ha skjedd regelmessig helt siden hun var 8 år, ifølge fengselsdirektør Ramiro Llanos.

- Det er traumatisk å bo på et sted som dette. Barna lever med konstant psykisk press, og kulturen som gjennomsyrer fengsler er ikke for barn, sier Stefano Toricini, som jobber som frivillig barnepsykolog for barna i San Pedro-fengselet.

- Konstant psykisk press Det hele skaper stor debatt i Bolivia, hvor barn etter loven kan bo sammen med sine kriminelle foreldre i fengsel helt til de er seks år. I mange tilfeller bor de der lenger enn hva loven tillater, ifølge Time Magazine, som tidligere har besøkt fengselet.

Den antatte voldtatte 12-åringen er bare én av 1500 barn som bor i fengsel med en eller flere av sine familiemedlemmer i landet - ofte fordi de ikke har noen andre å bo hos. Tallet er avdekket av myndighetene i landet, ifølge Sky News.

- Politiet må slutte å være så korrupte, og slutte å la barn bo i fengsel, sier direktør Llanos til lokalavisa Pagina Siete.

Bare i San Pedro-fengselet bor det ifølge kanalen 500 barn, som alle bor vegg i vegg med kriminelle.

Født og oppvokst i fengsel Dagbladet har også tidligere skrevet om barn som vokser opp i fengsel. Reuters-fotografen Caroline Camps fulgte over fem år kriminelle, gravide kvinner bak murene i nabolandet, Argentina. Bildeserien gjenspeiler hvordan de uskyldige barna blir fanger, selv om de aldri har gjort noe kriminelt.

Etter argentinsk lov kan barna bli boende i fengsel til de er fire år.

FYLT TIL RANDEN: San Pedro-fengselet i Bolivia er flere ganger omtalt i media, da det blant annet er fylt til randen av flere fanger enn hva det er plass til. 500 barn bor sammen med sine foreldre i fengselet. Foto: AP / Juan Karita
FYLT TIL RANDEN: San Pedro-fengselet i Bolivia er flere ganger omtalt i media, da det blant annet er fylt til randen av flere fanger enn hva det er plass til. 500 barn bor sammen med sine foreldre i fengselet. Foto: AP / Juan Karita Vis mer