12 år gammel sjåfør stoppet av Oslo-politiet

Nå må han ta «den gode samtalen» med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ei kvinne på Stovner så seg i kveld nødt til å ringe politiet da hun så en gutt hun mente var 13 år kjøre rundt i farens bil.

- Vi fikk meldinga klokka halv åtte, om at en 13-åring var ute og kjørte, forteller operasjonsleder Finn Belle til Dagbladet.

Kontakter barnevernet Før politiet nådde fram, kjørte gutten fra stedet. Dermed måtte politiet ut i Oslos gater og lete etter den altfor unge sjåføren.

- Klokka 19.50 påtraff en patrulje ham i Stovnerlia. Det viste seg at det ikke var en 13-åring, men en 12-åring som var ute og kjørte i farens bil, forteller Belle.

Foreldrene har allerede fått en vekker, og Belle lover at det vil bli mer:

- Vi har kjørt gutten hjem til foreldrene, og kontakter selvfølgelig barnevernet, sier han.

«Den gode samtalen» De nærmeste dagene kan familien forvente en eller annen respons fra det offentlige.

- Det blir barnevernet som tar den biten, for han er langt under straffbar alder, så han får ikke straff, og så vil forebyggende avdeling hos Stovner-politiet ta den gode samtalen, sier Finn Belle.

- Kan foreldrene forvente seg noen reaksjoner fra politiet?

- Det kommer an på forhistorien. Det blir hypotetisk, men hvis faren for eksempel har bedt sønnen kjøre og kjøpe Dagbladet kan det bli det, sier Finn Belle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer