12-årig jente drev av i gummibåt - reddet av redningsskøyte

- Hun var kald og redd, forteller skipsfører Cato Dyb-Sandnes.

FUNNET I DENNE GUMMIBÅTEN: Da redningsmannskapene fant 12-åringen, satt hun kald og engstelig i denne lille gummibåten, femti til sytti meter fra land - i bare bikini. Foto: Redningsselskapet
FUNNET I DENNE GUMMIBÅTEN: Da redningsmannskapene fant 12-åringen, satt hun kald og engstelig i denne lille gummibåten, femti til sytti meter fra land - i bare bikini. Foto: Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 12 år gamle jenta lekte i strandkanten ved Tueneset i Ålesund, da vinden litt før klokka seks i kveld plutselig tok tak i gummibåten. Dermed sto mora igjen på land, mens datteren drev lenger og lenger ut på sjøen.

Til slutt så ikke mora noen annen utvei enn å kontakte redningshjelp.

- Vi fikk meldinga fra Hovedredningssentralen klokka fem over seks, forteller skipsfører Cato Dyb-Sandnes til Dagbladet. Til alt hell var han og redningsskøyta «Det Norske Veritas II» i området akkurat da, fordi de hadde hatt et annet oppdrag i nærheten.

Kald og redd Da de fant 12-åringen, satt hun kald og engstelig i den lille gummibåten, femti til sytti meter fra land - i bare bikini. 

- Jenta var redd, og ikke hadde hun redningsvest, og mora sto på land og var like redd. Vi fikk plukket jenta inn på dekk og tok henne med inn så hun fikk lagt seg på en benk og fikk på seg noen pledd så hun fikk varmen i seg. Hun var selvfølgelig glad, men hun sa ikke så forferdelig mye, forteller Dyb-Sandnes.

Mora var også glad - og lettet.

FRIVILLIG: - Når vi treffer dem vi har reddet og de pårørende, holder det i massevis, sier Cato Dyb-Sandnes om hvorfor han jobber som frivillig på redningsskøyte. Her er han på sjøen i en annen situasjon. Foto: Privat
FRIVILLIG: - Når vi treffer dem vi har reddet og de pårørende, holder det i massevis, sier Cato Dyb-Sandnes om hvorfor han jobber som frivillig på redningsskøyte. Her er han på sjøen i en annen situasjon. Foto: Privat Vis mer

Da redningsskøyta «Det Norske Veritas II» la til kai, sto hun der og ventet. Dyb-Sandnes fikk henne til å komme ombord, og han forteller at de hadde en liten prat.

- Holder i massevis - Det er ikke min oppgave å drive med barneoppdragelse, men jeg ga henne noen ideer om hvordan man kan gjøre det, og dette med redningsvest er selvfølgelig veldig viktig, sier Cato Dyb-Sandnes.

Jobben som skipsfører for Redningsselskapet er noe han gjør på fritida. Han synes det er en givende hobby, og er godt fornøyd selv om han ikke får penger for den frivillige innsatsen.

- Når vi treffer dem vi har reddet og de pårørende, holder det i massevis, sier Cato Dyb-Sandnes til Dagbladet.

REDDET AV DENNE BÅTEN: Redningsskøyta «Det Norske Veritas II». Foto: Redningsselskapet
REDDET AV DENNE BÅTEN: Redningsskøyta «Det Norske Veritas II». Foto: Redningsselskapet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer