12 årig jente druknet - i elv med oppblåsbar kano

Medisinsk personell kjemper nå for å redde livet til ei 12 år gammel tysk jenta, Sammen med en eldre søster padlet hun i elva Rauma i en oppblåsbar kano.

OPPBLÅSBAR KANO:  Ei 12 år gammel tysk jente ble livløs tatt opp av elva Rauma, etter at den oppblåsbare kanoen veltet. Hun er nå fløyet til sykehuset i Trondheim. Foto: Øystein Talberg, Åndalsnes Avis
OPPBLÅSBAR KANO: Ei 12 år gammel tysk jente ble livløs tatt opp av elva Rauma, etter at den oppblåsbare kanoen veltet. Hun er nå fløyet til sykehuset i Trondheim. Foto: Øystein Talberg, Åndalsnes AvisVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 12 år gamle tyske jenatasom druknet i elva Rauma ved Åndalsnes i ettermiddag, er nå fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim med helikopterambulanse.

- Den 12 år gamle jenta og hennes 16 år gamle søster padlet i elva i en oppblåsbar kano. Kanoen veltet, og den eldre søstera klarte å komme seg på lands ved egen hjelp. 12-åringen be seinere tatt opp av elva. Hun var da bevisstløs, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.

- Jenta skal fortsatt være bevisstløs, men puster nå ved egen hjelp, sier operasjonsleder Korstad.

- Tilstanden til jenta kan jeg ikke uttale meg om. Ut over det faktum at hun var bevisstløs, men at medisinsk personell har fått henne til å puste igjen, sier operasjonsleder Korstad.

Etter hav dagbladet forstår var de to tyske jentene på ferie i Romsdal med sin familie. Etter ulykken har politiet hatt kontakt med faren.

- Vi har fått bekreftet at de to tyske jentene var ute i elva Rauma i en oppblåsbar kano. Hva som har skjedd vet vi ikke, sier operasjonsleder Korstad.

Søstera - 16-åringen - skal ikke være alvorlig skadet etter kanoulykken.

- Vi hadde to ambulansehelikopter på stedet. Men vi har ingen grunn til å tro at flere er savnet etter ulykken, opplyser operasjonsleder Biesmans.