12-åring døde i snowboard-ulykke

En 12 år gammel gutt fra Nordland døde i formiddag av skader han pådro seg i en snowboardulykke onsdag kveld. Dette er den første dødsulykken på grunn av snowboardkjøring i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 18-tiden i går kveld den 12 år gamle gutten fra Glomfjord ble hardt skadet i en ulykke ved det lokale alpinsenteret. Gutten døde i formiddag på Regionssykehuset i Tromsø.

- Det var mye folk i bakken da 12-åringen ble skadet. Det ble tilkalt hjelp umiddelbart og skutere tilhørende Røde Kors ble benyttet og hjelp kom til den skadede etter kort tid. Selv om folk

var oppbrakt over det som hadde skjedd var det en rolig med alvorspreget stemning, forteller Lasse Norheim (15) til Nordlands Framtid.

Leder av Glomfjord Alpinsenter, Eirik Antonsen, ønsket i går ikke å kommentere saken ovenfor avisa.

- Jeg ber om forståelse for at jeg verken kan eller vil snakke om det som skjedde, sier Antonsen.

Politiet vet enda ikke nøyaktig hva som skjedde.

- Vi vet ikke den nøyaktige årsaken til ulykken og etter det vi forstår var det få vitner til selve hendelsen. Det vi nå gjør er å avhøre vitner, og vi har besluttet å avholde obduksjon. Det vi vet er at 12-åringen lå bevisstløs i bakken og ble sendt med redningshelikopter til Nordland Sentralsykehus onsdag kveld, sier politiadvokat Tone Vangen ved Bodø Politidistrikt til Nordlands Framtid.

Gutten ble natt til i dag brakt til Regionssykehuset i Tromsø hvor han i formiddag døde av skadene.

(Dagbladet :på nettet)