Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12-åring fikk barn med en gutt på 13

En 12 år gammel jente fikk en baby med sin 13-årige kjæreste, og ble den yngste moren i Storbritannia . Dermed satt hun i gang en nasjonal debatt om det voksende problemet med mindreårige som blir gravid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolejenta fødte en sunn og frisk datter etter bare en halvtime med veer, melder The Mirror som rapporterer om oppstandelsen rundt den unge mora.

    - Alle er i sjokk. Her finner du kriminalitet, narkotika og ugifte mødre, men alle ble tatt på senga av at en jente så ung som 12 år ble mor, forteller en av naboene til avisa.

   - Det er ganske mange tenåringsmødre heromkring, men ingen så unge. Jenta ser faktisk yngre ut enn 12 år, noe som gjør det mye vanskeligere å ta.

  Sosialvesenet vil følge opp og gi støtte til den unge moren, men episoden har startet en debatt i England om alenemødre. Tilsammen er det i Storbritannia cirka en million alenemødre, som koster skattebetalerne opp mot 120 milliarder kroner.

  Politiet bestemt seg for det ikke er i samfunnets interesse å straffeforfølge den 13-årige gutten for sex med en mindreårig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!