TIDENES YNGSTE: En britisk 12-åring trodde han var immun mot fengsel på grunn av hans unge alder. Nå har britiske myndigheter satt foten ned.   REUTERS/Darren Staples   (BRITAIN SOCIETY)
TIDENES YNGSTE: En britisk 12-åring trodde han var immun mot fengsel på grunn av hans unge alder. Nå har britiske myndigheter satt foten ned. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN SOCIETY)Vis mer

12-åring fikk ti måneders fengsel

Stjal sykler allerede som niåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En tolv år gammel gutt fra Essex, ble i dag en av Storbritannias yngste fengselsfugl da han ble ilagt en ti måneders fengselsdom.

Trodde han var immunGutten har i løpet av sin korte karriere som kriminell allerede rukket å begå over 60 kriminelle handlinger, og blitt arrestert for ran, tyveri, overfall, kjøring uten førerkort og gjensalg av stjålne varer.

12-åringen trodde selv at han var immun mot fengselsstraff på grunn av hans unge alder. Men i dag var det nok for rettsvesenet i Storbritannia

- Dette var tredje gang du har stjålet et kjøretøy på under 14 måneder. Du har mange, mange tidligere dommer for overfall, sa hoveddommer Ian Fuller under dagens rettssak.

Ingen betenkeligheter- Du har brutt mange rettsordre som var gitt til deg tidligere. Mange av dine kriminelle handlinger skjedde mens du var på prøvetid. Vi har ingen problemer med å sende deg i fengsel, sa Fuller.

Gutten flyttet fra Sør-London til Essex for å få en ny start.

Bare få dager etter ankomst angrep han to miljøarbeider, han skal ha bitt en kvinne i hånda og tatt kvelertak på en mann.

I tillegg skal han stjålet en Audi TT.

Domstolene i Essex sa at de hadde ingen betenkeligheter med å sende en ung gutt i fengsel.

Startet som 9-åringMen på spørsmål fra journalister om å frigi guttens navn, ble det argumentert med at han var "for ung og sårbar".

- Du er en utholdende ung kriminell, og vi kommer til å gi deg en fengslingsdom på ti måneder, sa Fuller i retten, melder Telegraph.

Gutten skal ha begått sin første kriminelle handling som 9-åring da han skal ha stjålet en sykkel i januar 2008, skriver Daily Mail.