12-åring fryktes drept

HEDRUM/OSLO (Dagbladet): Sju etterforskere fra Kripos, og 15 andre polititjenestemenn arbeider i formiddag på spreng med å løse det som kan vise seg å være en drapsgåte. En 12 år gammel jente ble i natt funnet død i et skogholt ved Larvik. Lokalbefolkningen er i sjokk og frykter en drapsmann er løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 12 år gamle jenta ble funnet i et skogholt ved Mørk gård i Hedrum mellom Larvik og Sandefjord i Vestfold. Politiet frykter at jenta har vært utsatt for en kriminell handling, og betegner dødsfallet som mistenkelig. Fire taktiske etterforskere fra Kripos, som allerede oppholdt seg i Larvik i forbindelse med Atle Hamre-saken, startet i natt arbeidet med å få oversikt over bevegelser til de som har vært i området jenta ble funnet.

Besøke venninne

Den 12 år gamle jenta dro hjemmefra ved 18.40-tida i går kveld. Hun hun skulle sykle til en venninne som bor en 20 minutters tur unna. Sammen skulle de ut å bade. Hun ble meldt savnet da hun ikke kom fram til venninnens hus som ventet. Politiet satte umiddelbart i gang en større leteaksjon.

- Vi etterforsker dødsfallet som mistenkelig, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie til Dagbladet.

Tre tekniske etterforskere fra Kripos reiste i natt fra Oslo for å bistå Larvikpolitiet i etterforskningen. Også to etterforskere fra Sandefjord politidistrikt bistår politiet i Larvik.

Politiet har foreløpig ikke offentliggjort noen opplysninger om tekniske funn ved åstedet.

Jenta ble funnet et stykke fra bilvei, så politiet ser det ikke som naturlig at hun skal ha blitt påkjørt. De er heller ikke kjent med at hun skal ha vært syk.

Fant sykkelen

Rundt klokka 23 fant politiet jentas sykkel. Da hadde foreldrene lett forgjeves i flere timer.

Politiet sa til Dagbladet i natt at jenta ikke ble funnet ved siden av sykkelen sin, men cirka 30 meter unna - i et skogholt ved en stikkvei som går ut fra riksvei 304.

Det tok nærmere en halv time fra sykkelen ble funnet til en hundepatrulje lokaliserte den døde jenta. Hun ble funnet rundt en kilometer fra sitt hjem, ikke langt unna Reppesgårdveien.

- Åstedet er ikke langt unna riksveien, og vi er nå svært interessert i å komme i kontakt med personer som har vært i området mellom Lasken og Åsrum i tidsrommet fra klokka 17.00 til 23.30, sier Nisse-Sollie.

Liket kjørt vekk

Funnstedet ble i natt sperret av, og politiet avventet tekniske undersøkelser fra Kripos side. Liket av den lille jenta ble kjørt vekk i formiddag. Hun skal obduseres for om mulig å fastslå dødsårsaken, og dødstidspunktet. Jenta var kledt i en blå priatbukse og hvit t-skjorte da hun ble funnet i skogholtet. Hun hadde også en ransel med et Manchester United-merke på, og en sykkelhjelm med et leopardmerke foran.

Ifølge politiet var jentas sykkel av typen offroad. Den er lysegrønn.

Fortvilte venner

Jenta skulle begynne på Hedrum ungdomsskolen nå i høst. Ungdommer som kjente jenta, kom i natt til åstedet. Morten Gloppen (16) møtte henne daglig på bussen på vei til skolen. Han sier hun var en skikkelig jente.

- Det var aldri noe tull med henne, sier 16-åringen til Dagbladet.

Han kom sammen med kameraten Steven Bassily til åstedet i natt. Bassily bor innenfor området politiet nå har sperret av. Begge guttene var sjokkert over å møte sperringene, og er fortvilet over hva som kan ha hendt i nabolaget.

- Her kjenner alle hverandre, sier Steven Bassily.

I nabolaget til jenta vaier flaggene på halv stang til minne om den 12 år gamle jenta som nå er gått bort.

Politiet har varslet en pressekonferanse klokken 15.00 i ettermiddag, og Dagbladet :på nettet vil komme med siste nytt om saken så fort det er en utvikling.

MISTENKELIG DØDSFALL:</B> Politiet sikret i natt stedet der 12-åringen ble funnet.