Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12-åring funnet

Den 12 år gamle jenta som forsvant fra hjemmet sitt i Sørum på Romerike torsdag kveld, ble funnet i god behold klokka 04.40 fredag morgen. Hun ble funnet ruslende 50 meter fra hjemmet og sier hun «bare har sovet litt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta med Downs syndrom ble funnet av naboer i det hun kom spaserende ute på et jorde, 50-60 meter fra hjemmet sitt i Lindeberg i Sørum kommune. - Hun er i fin form, men gjennomvåt etter å ha ruslet rundt i det våte gresset. Hun oppgir forsvinningen med at hun «bare har vært ute og sovet litt», sier vaktsjef Eirik Walle ved hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.no. Han sier at familien og alle involverte puster lettet ut etter leteaksjonen og er glad for at jenta er funnet.

Stor leteaksjon

Det var ved 19-tiden i går at jenta forsvant fra hjemmet. Til foreldrene sa hun at hun bare skulle ut en tur for å leke utenfor huset. Et kvarter senere var hun borte.

Store styrker fra Romerike politidistrikt og Røde Kors ble satt inn i letingen. Omkring 30 naboer og andre frivillige var også med i søket. Til sammen deltok over 90 mennesker i aksjonen, i tillegg til hundepatruljer og et Seeking redningshelikopter. Familien flyttet til Lindeberg for et halvt år siden og den savnede var ikke godt kjent i området.

- Det er altfor tidlig å si noe om det har vært andre involverte i forsvinningen, sier Walle. - Forholdene rundt dette vil bli forsøkt klarlagt i løpet av dagen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media