Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12-åring i Kristiansand kalt «jævla neger» og dyttet i bakken av voksen mann

Politiet jakter gjerningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet rykket i går kveld ut til Torridal like nord for Kristiansand sentrum etter en voldshendelse, skriver Fædrelandsvennen.

19.45 fikk politiet melding fra fosterfaren til en 12 år gammel gutt. 12-åringen, som er mørkhudet, var på vei hjem da han skal ha blitt utsatt for uprovosert vold fra en voksen mann ved en fotgjengerundergang.

- Ropte «jævla neger» - Det vi nå vet er at gutten var i denne undergangen da en gjerningsperson angivelig dyttet til han mens han syklet og ropte rasistiske ord. Ifølge guttens forklaring ropte gjerningspersonen «jævla neger», sier Øystein Jørgensen, leder for voldsavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til Dagbladet.

Gutten ramlet av sykkelen og gikk i bakken, men kom fra hendelsen uten alvorlige skader. Han løp selv fra stedet etter hendelsen, og varslet om hva som hadde skjedd.

Ifølge Fædrelandsvennen rykket politiet umiddelbart  ut etter at meldingen kom inn klokka 19.45 søndag. To patruljer, en med hund, jaktet på den angivelige gjerningsmannen fram til 21.24 uten resultat.

Jakter gjerningsmann - Vi har ennå ikke fått identifisert noen gjerningsmann. Vi gjorde forsøk på det i går kveld og fortsetter arbeidet i dag. Vi jobber blant annet med vitneavhør om noen kan ha sett dette, sier Jørgensen til Dagbladet.

Politiet i Kristiansand har fått følgende beskrivelse av gjerningsmannen fra gutten selv:

- Gutten har beskrevet mannen som norsk, skallet mann med skjeggstubber. Han skal være mellom 170-180 cm og 30-40 år. Ifølge gutten hadde han på mørkt tøy, sier Jørgensen.

Lederen for voldsavsnittet sier de fortsetter etterforskningen for fullt i dag.

- Dette er en meget spesiell hendelse, og byen er ikke større enn at vi forhåpentligvis kan finne ut hvem som har gjort dette, sier Jørgensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!