12-åring møtte ikke på skolen

Da elevene i 7. klasse på Rena barneskole samlet seg i klasserommet i går morges, var en av pultene tom. Den 12 år gamle venninnen deres er meldt savnet i togulykken, men elevene ville ikke gi opp håpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uvissheten er det verste, sier rektor Harald Busterud.

Flagget vaiet på halv stang på Rena skole i går. I hvert eneste klasserom var det tent lys, elevene tegnet og snakket sammen om tragedien som rammet det lille lokalsamfunnet så hardt.

Den 12 år gamle jenta i sjuende klasse dukket ikke opp på skolen. Foreldrene meldte henne savnet. Hun skal ha vært om bord i dødstoget. Men så lenge jenta ikke er funnet, velger elevene på Rena barneskole å sørge for alle som er rammet av togulykken. De vet at håpet er lite, men det er der.

- Det er så viktig at elevene får lov til å prate. De forteller hva de selv tenker om ulykken, hva de føler, og de får hjelp til å bearbeide følelsene, sier rektor Harald Busterud til Dagbladet.

Både psykiatrisk sykepleier og soknepresten hjelper til med sorgarbeidet på skolen.

Klassen til den savnede jenta markerer ikke sorgen annerledes enn de andre klassene.

- Vi må foreløpig forholde oss til at hun er savnet. Uvissheten er det verste, sier Busterud.

Ryktene spredte seg på Rena da omfanget av ulykken ble kjent. Flere av ungdomsskoleelevene som kom til undervisning ved Rena ungdomsskole i går, var nærmest hysteriske. De trodde de kjente noen av de døde, og hele skolen var lammet de første timene. Ved 11.30-tida kom beskjeden: Ingen av elevene var savnet.

HALV STANG: Flagget vaiet på halv stang på Rena skole i går.