12-åring omkom i akeulykke

En tolv år gammel gutt omkom ved 16-tida i ettermiddag i en akeulykke i Flesberg i Buskerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken klokka 1615, opplyser vakthavende ved Kongsberg politidistrikt til Dagbladet.no.

Gutten var ute og kjørte på kjelke sammen med familie og venner. De var inne i en oppmerket trasé, da gutten plutselig mistet kontrollen på kjelka. I stor fart traff han et tre som sto litt utenfor løypa. Gutten døde momentant av skadene.

En lensmannsbetjent fra Fagerfjell lensmannskontor rykket umiddelbart ut til ulykkesstedet, for å snakke med de pårørende. De har dratt tilbake til skisenteret ved Fagerfjell. Politiet skal nå finne et samlingssted, der de pårørerende kan få krisehjelp.

Driftsleder på Flesberg skisenter, Alf Vidar Storebaug, var på jobb da ulykken skjedde. Han var på ulykkesstedet bare få minutter etter den tragiske hendelsen. Synet som møtte han var grusomt.

- Det er fryktelig tragisk det som er skjedd. Mange uheldige omstendigheter førte til ulykken, forteller en tydelig preget Storebaug til NTB.

- Kunne skisentret gjort noe annerledes for å hindre at dette skjedde? - Nei, jeg kan ikke se det. Det var en rekke med uheldige omstendigheter som førte til dette, gjentar Storebaug.

Han satt langfredag ettermiddag i møte med politiet for å se om det er noe skisentret kan gjøre i tiden som kommer for å hindre at lignende ulykker skjer igjen.

Fagerfjell Skisenter ligger på Blefjell i Buskerud, har tre heiser og totalt tre kilometer med alpinbakker. Skisentret har også tre kjelkebakker. Det var i en av disse bakkene 12-åringen akte langfredag, skriver NTB.

Bakken der ulykken skjedde skal ikke være spesielt bratt. Den ble åpnet i 1997, og ifølge driftsleder Storebaug har man aldri hatt lignende ulykker i skisentret tidligere.

Kjelken gutten brukte var en stålkjelke som han hadde lånt på skisentret.