Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12-åring på Australias antiterror-radar

Dukket opp i forbindelse med etterforskningen av drapet på en politiansatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Australsk politi opplyser torsdag at landets antiterror-myndigheter er blitt oppmerksomme på en 12-åring under etterforskningen av drapet på en politiansatt tidligere denne måndeden.

12-åringen er oppført i en rettsordre som lister opp mannlige mistenkte som kan ha bistått 15 år gamle Farhad Jabar, som skjøt og drepte en sivilt ansatt i politiet i Parramatta vest for Sydney.

Jabar skjøt Curtis Cheng i hodet mens han ropte religiøse slagord. Han ble kort tid etterpå skutt og drept av en politimann.

- Det er sjokkerende at en 12-åring dukker opp på politiets radar i en sak som dette, sier sjefen for Australias føderale politi, Andrew Colvin.

Foreslår innstramminger Det er allerede foreslått innstramminger i antiterrorlovgivningen som vil gi politiet fullmakt til å innføre restriksjoner rett mot ungdommer helt ned til 14 år. Justisminister Michael Keenan har uttrykt bekymring for alderen på barn som blir mål for radikalisering, men vil ikke si hvor mange av dem politiet følger med på som er yngre enn 14.

- Jeg synes ikke det vil være riktig av meg å gå inn på det, sier Keenan.

- Sjokkerende drap Bekymringen for angrep utført av «ensomme ulver» inspirert av grupper som Den islamske staten (IS) er økende blant australske myndigheter.

- Det sjokkerende drapet på Curtis Cheng, en sjokkerende terrorhandling utført av en 15 år gammel gutt, minner oss på at radikalisering og ekstremisme kan oppstå blant svært unge mennesker, sa statsminister Malcolm Turnbull da han innledet et møte med politi- og sikkerhetstopper om hvordan den økte trusselen kan håndteres.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!