12-åring sikta for å ha tissa på seg

Skolen hevdet hun brukte urineringen som et «våpen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsadvokat i Montour County i Pennsylvania, Robert Buehner, har vedtatt å droppe siktelsen mot en 12 år gammel jente, som er elev ved Danville Middle School, melder nyhetsbyrået AP.

Skolen sier nå at det var et feilgrep å blande politiet inn i saken.

- Jeg tror situasjonen var den at foreldrene og de skoleansatte var frustrerte, og at det var derfor det ble gjort, sier Steve Keifer til AP.

Jentas mor sa tirsdag i et intervju med Press Enterprise of Bloomsburg at 12-åringen tisset på seg fordi hun ble skremt av skolerektoren.

Det hele begynte med at klassen hadde spist julelunsj i biblioteket på Danville Middle School i forrige måned. Etter på ble jenta bedt om å gå på kjøkkenet for å vaske kjeler og gryter.

Da jenta nektet å forlate biblioteket tilkalte lærerne rektor Kevin Ducksworth, som konfronterte jenta. Det var da hun tisset på seg.

De skoleansatte hevder jenta gjorde det med fullt overlegg, og at hun fornærmet dem og brukte urineringen som et «våpen».

Rektor Ducksworth sier avgjørelsen ble tatt i samråd med jentas foreldre i håp om å forbedre oppførselen hennes. Han sier også at i ettertid ser det ut til at moren har angret på denne avgjørelsen.

Statsadvokat Robert Buehner er fornøyd med at saken vil bli løst utenfor rettssystemet.

- Jeg synes at fremfor å bringe en 12 år gammel jente inn for kriminalvesenet når det finnes bedre alternativer, er det bedre å la skoledistriktet behandle saken i samråd med barnet med og foreldrene, sier statsadvokat Buehner til AP.