Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 12-åring skutt og drept i Syria

Syriske sikkerhetsstyrker stormet i dag to bydeler i Homs.

DEMONSTRANTER:  Dette bildet skal ha blitt tatt med mobiltelefon i byen Homs på fredag, og viser innbyggere som demonstrerer mot den syriske presidenten Bashar al-Assad. Foto: AP Photo/Scanpix
DEMONSTRANTER: Dette bildet skal ha blitt tatt med mobiltelefon i byen Homs på fredag, og viser innbyggere som demonstrerer mot den syriske presidenten Bashar al-Assad. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bevæpnet med maskingevær og granatkastere skal syriske sikkerhetsstyrker ha rykket inn ved to-tida natt til i dag i bydelene Bab Sebaa og Bab Amro i Homs, melder nyhetsbyrået Reuters.

En 12 år gammel gutt skal ha blitt skutt og drept i angrepet, sier en aktivist til nyhetsbyrået AP.. Han ønsker ikke å bli navngitt grunnet frykt for represalier. I alt 12 personer skal ha blitt drept under dagens angrep.

Fredag ble minst åtte stridsvogner og hundrevis av soldater utstasjonert i byen, som har rundt én million innbyggere.

- 10-åring arrestert Det har også vært kraftige sammenstøt mellom sikkerhetsstyker og demonstranter i kystbyen Banias i løpet av helga. 200 personer skal ha blitt arrestert, blant dem en 10 år gammel gutt.

- Det virker som om de gjorde det for å straffe foreldrene hans, sier Rami Abdul-Rahman, leder for den syriske menneskerettighetsorganisasjonen Syrian Observatory for Human rights, til AP.

Syriske styrker skal ha drept minst seks kvinner i Bania lørdag. Tre av dem deltok i en protestmarsj utenfor havnebyen Banias, ifølge en annen menneskerettighetsaktivist.

- 150 innbyggere hadde samlet seg på hovedveien mellom Banias og Latakia for å kreve at de som ble arrestert i Marqab, skal bli sluppet fri, sier aktivisten til Reuters.

«Bevæpnede terrorister» De syriske myndighetene har forsøkt å tegne et bilde av at Banias er et arnested for islamske ekstremister, for å rettferdiggjøre angrepet.

Det statlige nyhetsbyrået SANA melder søndag at syriske myndigheter har beslaglagt sofistikerte våpen, og at hæren fortsatt jakter på «bevæpnede terrorister» i landet.

EU ble fredag enige om å innføre sanksjoner mot 13 embetsmenn i Syria som har vært med på å slå ned demonstrasjonene i landet.

USA innførte de første sanksjonene mot Syria for en uke siden og hilser velkommen EUs beslutning tidligere fredag om å trappe opp reaksjonene for å vise sin motstand mot Syrias behandling av sitt eget folk.

Et folkeopprør har rast i Syria siden midten av mars,. Fredag skal  flere titalls demonstranter ha blitt drept av sikkerhetsstyrker i nye protestaksjoner mot Assad-regimet. I alt 800 sivile har blitt drept i folkeopprøret mot den syriske presidenten, ifølge menneskerettsgruppa Sawasiah.

- 12 DREPT:  Minst 12 demonstranter skal ha blitt drept under angrepet i Homs søndag, blant dem en 12 år gammel gutt. 21 personer skal ha blitt drept i denne samme byen på fredag. Dette bildet skal angivelig være personer som demonstrerte i Homs på fredag. Foto: REUTERS/Scanpix
- 12 DREPT: Minst 12 demonstranter skal ha blitt drept under angrepet i Homs søndag, blant dem en 12 år gammel gutt. 21 personer skal ha blitt drept i denne samme byen på fredag. Dette bildet skal angivelig være personer som demonstrerte i Homs på fredag. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media