12-åring solgte sex - for en pakke røyk

TRONDHEIM (Dagbladet): Sammen med to andre jevngamle jenter spurte 12-åringen en 16-årig gutt fra Trondheim om han ønsket å ha samleie med dem. Da gutten skjønte at jentene mente alvor, takket han ja til tilbudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deretter ble de tre jentene med inn i guttens leilighet. To av jentene ombestemte seg, men den tredje jenta var fremdeles villig. Gutten hadde samleie med den 12 år gamle jenta i kjelleren i blokka. Etterpå ga han henne en pakke sigaretter og ti kroner.

I Trondheim byrett erkjente gutten seg ikke straffskyldig i tiltalen, som bl.a. omfattet utuktig omgang med barn under 14 år.

Tiltalte, som er flyktning fra et land i den tredje verden, hevdet at han ikke hadde kjennskap til de norske lovreglene om seksuell lavalder. Gutten ble dømt til seks måneders betinget fengsel, og han må være under tilsyn i prøvetida på to år. Jenta ble ikke tilkjent erstatning.

SOLGTE SEX: I en drabantby sør for Trondheim hadde en 16 år gammel gutt sex med en jente på 12. Jenta fikk en pakke sigaretter etter samleie.