12-åring sparket politi i skrittet

Den tolv år gamle jenta nektet å følge med lensmannsbetjenten da han skulle frakte henne bort fra festen og hjem. Rasende begynte hun å sparke mannen i skrittet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Om sparket var ment å treffe meg i skrittet, vet jeg ikke. Vondt var det i alle fall, sier lensmannsbetjent John-Atle Holseth til Dagbladet.

Voldsbruken mot lensmannsbetjenten er anmeldt, og saken vil bli overført til Konfliktrådet på grunn av jentas unge alder.
Opptrinnet startet da lensmannskontoret i Øvre Eiker ved midnatt natt til lørdag fikk melding om flere mindreårige som nøt alkohol på en fest utendørs. Politiet oppdaget den tolv år gamle jenta som festet sammen med to eldre kamerater. Hun nektet å forlate festen da hun ble bedt om det. Da betjentene skulle gripe tak i jenta og frakte henne hjem til hennes foresatte, plasserte hun et realt spark i Holseths skritt.

Etter sparket var jenta fortsatt svært motvillig, og to betjenter måtte bruke makt for å kunne overlate henne til hennes foresatte.
- Jenta, som var påvirket av alkohol, er for ung til å straffes. Hun må belage seg på at saken kommer opp i Konfliktrådet, sier Holseth.

Vold mot politiet straffes hardt, og fører i de fleste tilfeller til ubetinget fengsel.