12-åring sto bak mordbrann

Lekte med fyrstikker da det begynte å brenne i oppgangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Margita mistet sine tre barn og eks-mannnen i den tragiske brannen i Berlin i forrige uke. Bare den 14 år gamle sønnen Nico overlevde brannen, men gutten har store skader.

Fem andre omkom også i brannen, som begynte i en barnevogn i bydelen Moabit i Berlin. Rundt femti mennesker ble skadet. Politiet utlovet 10 000 euro i belønning for tips som kunne føre til oppklaring av brannen.

Klarte ikke slukke brannen

Nå viser det seg at brannen ble startet av en 12 år gammel gutt som lekte i oppgangen, skriver avisa Bild. 12-åringen kommer fra Polen og bodde i blokka sammen med moren og broren sin. Gutten lekte med papir og fyrstikker da to barnevogner begynte å brenne.

Gutten klarte ikke å slukke flammene. Da broren (9) kom, sprang guttene og varslet moren sin, som igjen ringte brannvesenet.

Flere av guttens egne slektninger er blant de omkomne, deriblant et søskenbarn.

Guttens mor prøvde først å skjule at sønnen sto bak brannen. Hun sa at gutten sov da brannen begynte. Men i går tilsto 12-åringen selv at han hadde startet brannen ved et uhell.

Gutten blir ikke straffeforfulgt på grunn av sin unge alder. Han er i sjokk etter brannen og får psykologhjelp.

BARN: Naboer viste bilder av savnede barn rett etter brannen. Halvparten av de omkomne i brannen var barn. Foto: SCANPIX
BARN: Naboer viste bilder av savnede barn rett etter brannen. Halvparten av de omkomne i brannen var barn. Foto: SCANPIX Vis mer

Guttens mor kan bli siktet i saken fordi hun ikke holdt sønnen under oppsikt. Gutten er flere ganger tidligere blitt tatt mens han lekte med ild.

HER DØDE NI:</B> Beboerne klarte ikke å redde seg ut da flammene tok tak.