12-åring tok sitt eget liv etter mobbing

En 12 år gammel gutt fra Norrland i Sverige skal ha tatt sitt eget liv etter å ha blitt mobbet over lang tid. Foreldrene mener skolen har forsømt sitt ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i begynnelsen av mai at 12-åringen fra Norrland i Sverige ble funnet død. Politiets utredning er ennå ikke ferdig, men alt tyder på at den lille gutten tok sitt eget liv. Foreldrene mener det var mobbing på skolen som fikk ham til å ta livet sitt, og klandrer skolen for ikke å ha slått ned på mobbingen, skriver Aftonbladet.

Slått og sparket

Ifølge foreldrene skal gutten ha blitt mobbet og plaget over lang tid. Han skal ha blitt sparket og slått helt siden første klasse.

- Vi har sagt fra helt siden første klasse, og har kranglet om dette i seks år, sier foreldrene i et intervju med Vstersunds-Posten.

Guttens foreldre mener han ble plaget så lenge at det ble legitimt å gjøre det så lenge skolen ikke satte grenser.

- Ingen signal

Ifølge skolesjefen i Norrland visste skolen at gutten tidligere hadde blitt plaget, men påstår at skolen ikke fikk signaler om at noe var galt det siste skoleåret. Skolesjefen påstår at han ikke kjenner til det 12-åringens foreldrene foteller om mobbing og plaging.

- Han var jo med og spilte fotball, og han trivdes godt i skolen. Det ville han ikke gjort om så var tilfelle, sier han til Aftonbladet.

solvi.glendrange@dagbladet.no