12-åring utsatt for gruppevoldtekt

I et skogholt ved stranden skal en 12 år gammel jente ha blitt utsatt for en brutal gruppevoldtket. De mistenkte er en gjeng jevnaldrende gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12-åringen var i sjokk etter den påståtte hendelsen, og klarte ikke å fortelle foreldrene hva som skal ha skjedd St.hansaften i Stockholm. Gruppevoldtekten ble anmeldt først søndag, etter at en bekjent av familien hadde fått jenta til å fortelle om overgrepet.

- Dette er en vanskelig situasjon ettersom hun er så ung. Det er vanlig at jenter som utsettes for grove overgrep skjemmes og selv føler seg skyldig i det som har skjedd, sier Martin Stolt, gruppesjef for Stockholmspolitiets ungdomsavdeling, til den svenske avisa Expressen.

Sammen med venninner

Gruppevoldtekten skal ha skjedd på Maltesholmsbadet i Hässelby Strand, som er et vanlig samlingssted for barn og ungdommer St. hansaften. 12-åringen var der fredag for å feire årets lyseste dag sammen med venninner.

På stranden skal jentene ha blitt forstyrret av en bråkete guttegjeng. De skal ha slengt øl på jentene, og en av dem skal ifølge jentas forklaring ha ropt at han ville ha oralsex med jentene.

Da ungdomsgjengen roet seg skulle jentene gå opp i skogholtet for å tisse. Men i skogen kom 12-åringen bort fra vennene sine. Plutselig skal hun ha blitt overfalt av guttene som fortsyrret dem tidligere. Ifølge jentas politiforklaringer skal guttene ha revet klærne av henne og voldtatt henne.

Hørte skrik

På stranden oppdaget to av 12-åringens venninner at hun var borte. De hørte skrik fra skogen, og begynte å lete. De fant venninnen liggende på rygg med klærne slitt av.

Politiet etterforsker hendelsen som grov voldtekt. Den føyer seg inn i rekken av flere den siste tida, og politiet har i flere lignende tilfeller ringet inn gjerningsmennene etter kort tid.

- Når såpass mange personer er innblandet er det ikke uvanlig at noen prater, eller at de blir gjenkjent av vitner, sier en av politietterforskerne til Expressen.

Ungdommer som oppholdt seg på stranden da ugjerningen skal ha funnet sted skal ha kjent guttene. De skal være i alderen 13 til 15 år, kanskje noe eldre.