BRUTALT ANGREP: En 12 år gammel gutt er blitt utsatt for det politiet beskriver som et målrettet angrep i dette området i Borås. Foto: Joakim Eriksson
BRUTALT ANGREP: En 12 år gammel gutt er blitt utsatt for det politiet beskriver som et målrettet angrep i dette området i Borås. Foto: Joakim ErikssonVis mer

- 12-åringen ble skutt og knivstukket

Politiet tror ikke det var tilfeldig at gutten ble angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12-åringen som nyttårsaften ble utsatt for grov vold ved en bussholdeplass på Åsvägen i Borås i Sverige, ble ifølge den svenske avisa Expressen både skutt og knivstukket.

Dette er opplysninger politiet ikke ønsker å kommentere - verken overfor Expressen, eller Dagbladet.

- Gutten er utsatt for grov vold. Detaljer om hva slags skader han er pådratt ønsker vi på nåværende tidspunkt ikke å kommentere, sier etterforskningsleder Magnus Dahl til Dagbladet.

Operert Det var ved 16.45-tida på nyttårsaften at den 12 år gamle gutten ble utsatt for det grove drapsforsøket. Ifølge Aftonbladet ble han funnet hardt skadd på en kirkegård i Borås.

Gutten ble først sendt til sykehus i Borås, før han i går kveld ble sendt videre til Sahlgrenska sykehus i Göteborg.

- Der har han gjennomgått en operasjon, og ifølge sykehuset betegnes tilstanden hans nå som stabil, sier Dahl til Dagbladet.

- Ikke tilfeldig Ifølge ham var det flere vitner til hendelsen, og disse er nå avhørt. Politiets teori er at det ikke var tilfeldig at gutten ble angrepet, opplyser Dahl.

- Vi begynner å få et klart bilde av hva som har skjedd. Vi tror det var én gjerningsmann, og at det ikke var tilfeldig at gutten ble utsatt for dette, sier han.

Mann i 25-årsalderen Etterforskningsleder Dahl forteller at politiet nå fortsetter jobben med å identifisere gjerningsmannen.

- Han er en mann i 25-årsalderen. Han har et sydeuropeisk utseende, har kortklipt hår og skjegg. Han skal ha vært iført svarte klær og en gul refleksvest da hendelsen inntraff, sier Dahl til Dagbladet.

Ifølge Expressens opplysninger er gjerningsmannen om lag 1,80 meter høy, og løp i retning Boda kirke i Borås etter drapsforsøket