Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12-åringen funnet død

Guttens søstre druknet for åtte år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 12 år gamle gutten som har vært saknet siden han badet i Visterflo ved Sarpsborg i går kveld, er funnet.

- 12-åringen ble funnet klokken 13.55. På det tidpunktet var det 4-6 dykkere som deltok i leteaksjonen, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen til Dagbladet.no.

Gutten ble funnet på 3-4 meters dyp, og politiet antar at han omkom i forbindelse med bading. Det var bare sju-åtte grader i vannet da gutten gikk for å bade ved 16.30-tiden i går.

Han skal ikke ha vært særlig flink til å svømme, bekrefter Nygårdsmoen.

- Vi har fått opplyst at han var en forholdsvis dårlig svømmer.


Rammet for andre gang

Tragedien blir ubegripelig når to av guttens søstre druknet i 1998. Politiet bekrefter overfor Dagbladet.no at familien har mistet to døtre i en drukningsulykke.

Den tragiske ulykken i 1998 preget lokalmiljøet. De to jentene på 10 og 12 år var på en sommerleir i Isesjø ved Sarpsborg.

LETEAKSJON: I går ble det satt i gang storstilt redningsaksjon for å finne 12-åringen som dro for å bade. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
LETEAKSJON: I går ble det satt i gang storstilt redningsaksjon for å finne 12-åringen som dro for å bade. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Ulykken skjedde mens barna tok et kveldsbad. De to søstrene lekte litt for seg selv med noen oppblåste bilslanger på to meter dypt vann like ved en badeflåte. Tre voksne ledere fulgte badingen fra land.

Plutselig oppdaget noen av de andre barna at en av jentene var borte. Lederne hoppet i vannet og fant den ene av søstrene like ved badeflåten. Politiets dykkere fant senere den andre jenta. Begge ble fraktet til sykehus, der de senere døde.

Klærne ble funnet

Den 12 år gamle gutten ble meldt savnet i går kveld etter at han gikk ut for å bade i halv fem-tida. Moren og søsteren dro en tur til byen, og da de kom hjem igjen rundt halv ni, var gutten borte.

Sykkelen og klærne til gutten ble funnet ved vannet, sammen med to håndklær og guttens badebukse.

Operasjonsleder Nygårdsmoen sier til Dagbladet.no at alt nå gjøres for å hjelpe familien til den døde 12-åringen.

- De er tilbudt full bistand, sier Nygårdsmoen til Dagbladet.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media