12-åringen funnet omkommet

I badekulp i Lysakerelva like før klokka 09.

FUNNET I MORGES:  Den 12 år gamle gutten som ble tatt av strømmen og flomvannet i Lysakerelva ved 16-tiden i går, ble funnet omkommet i en badekulp ved Røa like før klokka 09 i morges.  Foto: SINDRE SÆTHER LILLEBY.
FUNNET I MORGES: Den 12 år gamle gutten som ble tatt av strømmen og flomvannet i Lysakerelva ved 16-tiden i går, ble funnet omkommet i en badekulp ved Røa like før klokka 09 i morges. Foto: SINDRE SÆTHER LILLEBY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den 12 år gamle gutten som ble tatt av flomvannet i Lysakerelva i Oslo i går ettermiddag, ble funnet omkommet i morges.

Gutten ble funnet av dykkere  i en kulp i elva ved Røa i nærheten av der han forsvant i vannmassene ved 16-tiden i går.

Operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at en død gutt ble funnet i kulpen ved 08.50-tiden.

12-åringen skulle bade i elva like ved idrettsbanen på Røa da han ble tatt av den kraftige strømmen. Han var sammen med to kamerater som løp etter hjelp.

Den sju kilometer lange Lysakerelva, som går fra Bogstadvannet til Oslofjorden mellom Bærumsveien og Snarøya, har vært flomstor de siste dagene på grunn av det langvarige regnværet over Østlandet.

Da store letemannskaper satte i gang søket etter den savnede 12-åringen i morges, hadde vann- og avløpsavdelingen i Oslo kommune fått  nedregulert vanntilførslene til Lysakerelva fra 1,5 til 0,3 kubikkmeter pr. sekund.

Gutten ble funnet om lag tre kilometer fra utløpet av elva. Tross bratt og ulendt terreng, er Lysakerelva populær til bading og padling nedefor Røa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer