- 12-åringer blir rekruttert som dopselgere

Politi har sendt over 50 bekymringsmeldinger til barnevernet og beboere frykter for sikkerheten.

BEKYMRET: Berit Jagmann, leder i Grønland beboerforening har hørt fra naboer at narkoligaer har forsøkt å rekruttere barn helt ned i 12-årsalderen som kurere. Politiet har pågrepet til sammen seks personer under 18 år som har vært selgere og kjøpere av narkotika. Politiet har også sendt over 50 bekymringsmeldinger til Barnevernet om barn som er involvert i narkotikamiljøet via foreldre. Blant annet forteller politiet om barn som har vært med foreldre på salg og leveringer av narkotika. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
BEKYMRET: Berit Jagmann, leder i Grønland beboerforening har hørt fra naboer at narkoligaer har forsøkt å rekruttere barn helt ned i 12-årsalderen som kurere. Politiet har pågrepet til sammen seks personer under 18 år som har vært selgere og kjøpere av narkotika. Politiet har også sendt over 50 bekymringsmeldinger til Barnevernet om barn som er involvert i narkotikamiljøet via foreldre. Blant annet forteller politiet om barn som har vært med foreldre på salg og leveringer av narkotika. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har hørt fra foreldre og andre i boligområdet her om barn helt ned til 12 år som er blitt brukt til salg av narkotika, sier Berit Jagmann, leder i Grønland beboerforening, til Dagbladet.

Dagbladet møtte Jagmann i hjertet av Grønland ved T-banestasjonen i går ettermiddag. I går tidlig slo omtrent 60 sivile politifolk til mot rundt 30 adresser på indre Oslo øst. 25 personer ble arrestert i aksjonen og ett kilo hasj ble beslaglagt.

Målet å knekke en narkoliga som politiet mener har solgt hasj og andre narkotiske stoffer i Tøyen-Grønland-Gamlebyen-Ensjø-Helsfyr-området. Arrestasjonene er knyttet sammen med en arrestasjon av rundt 20 personer 30. september i år.

- Vi mener at vi nå har slått ut et helt miljø som har forsynt flere hundre personer daglig med cannabis, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil til Dagbladet.

Bruker barn Seks barn under 18 år har blitt pågrepet i løpet av de to aksjonene, disse er selgere eller kjøpere. Én 17-åring ble pågrepet i går, mens fem 17-åringer ble pågrepet ved forrige aksjon. Politiet kan ikke bekrefte direkte at barn helt ned i 12-årsalderen har blitt rekruttert som selgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer