12-åringer leder gisselaksjon

To tvillinggutter på 12-år leder den store gisselaksjonen i Thailand. Ifølge helsepersonell blir rundt 700 mennesker holdt fanget på et sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bevæpnete 10 mann store burmesiske gruppa fra «Guds hær» blir ledet av to 12 år gamle tvillinger.

Et TV-team har filmet gislene mens de blir truet med våpen.

Thailands innenriksminister Sanan Kachornprasart leder forhandlingene med gisseltakerne. De krever at leger skal behandle de sårede gruppemedlemmene på en fjellbasen deres nær grensa. Basen har vært under konstant angrep fra burmesiske styrker siden forrige uke.

De krever også at Thailand skal gi asyl til de 200 medlemmene av «Guds hær».

Ingen døde

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om omkomnne. Ifølge en lokal radiostasjon har gisseltakerne truet med å sprenge sykehuset i lufta dersom de ikke får gjennomslag for kravene. Flere hundre pasienter befinner seg inne i sykehuset. 11 personer er allerede sluppet ut i bytte mot mat.

Slåss i 50 år

«Guds hær» ledes av tvillingene Johnny og Luther Htoo, som ifølge tilhengerne har overnaturlige krefter i kamp. Den burmesiske hæren stempler dem som en terroristorganisasjon. I over 50 år har gruppa slåss for selvstendighet. Karen-folket er kristne fundamentalister som følger tvillingene i håp om frelse og selvstendighet, melder AP.

Rundt 1000 av dem har flyktet til Thailand for å unnslippe den burmesiske hæren.

GISSELDRAMA: Ifølge helsepersonell blir rundt 700 mennesker holdt som gisler på sykehuset i Thailand etter at «Guds hær» gikk til aksjon.
BYTTEHANDEL: Denne kvinnen er en av 11 personer som er sluppet fri i bytte mot mat.