12-åringer vitner til sjokkran

LØRENSKOG (Dagbladet): To 12-åringer var vitner til sjokkranet midt på lyse dagen. Med en stor såkalt Ilseng-palle knuste to væpnede ranere en speilglassrute til DNB-filialen i Metro-senteret på Lørenskog der to Securitas-vektere var i ferd med å tømme nattsafen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bevæpnet med en maskinpistol stormet de to ransmennene inn gjennom den knuste ruta, ca kl. 14.05, og truet til seg innholdet i safen før de forsvant ut av banken samme vei.

Politiet har jaktet på ranerne siden i går kveld. Det er uklart hvor mye de fikk med seg.

Presisjon

To 12-åringer ble vitner til det profesjonelle ranet. Guttene ble i går kveld avhørt på Lørenskog lensmannskontor.

Guttene hadde vært i svømmehallen og havnet midt i dramatikken.

- Det lød nærmest som et geværskudd da den store ruta ble knust, forteller et annet vitne til Dagbladet.

Vedkommende ønsker å være anonym på grunn av frykt for represalier. Vitnet er overbevist om det var profesjonelle som var på ferde.

- Ranet var over på meget kort tid. Det ble gjennomført med militær presisjon, slik jeg oppfattet situasjonen, fortsetter vitnet.

På hjul

Utenfor banken kastet ranerne seg inn i en Audi stasjonsvogn. Det er grunn til å tro at en tredje ransmann ventet i bilen, som forsvant i stor fart nedover Solheimveien mot Tveita og Oslo.

Et vitne forsøkte å ta opp forfølgelsen, men valgte å gi opp etter bare noen hundre meter på grunn av ranernes villmannskjøring .

Lensmannsfullmektig Leif-Anders Valås ved Lørenskog lensmannskontor sier til Dagbladet at vekterne ikke er kommet fysisk til skade, men at de naturlig nok er preget av det de har vært igjennom.

Lensmannsfullmektigen vil ikke spekulere i hvem som kan stå bak. Han bekrefter at den sentrale ransgruppa, som ble etablert i sommer, er koblet inn på saken.

Store politistyrker med skuddsikre vester og våpen lette i går kveld etter ransbilen. Politiet satte også inn helikopter i et forsøk på å spore opp bilen, som er stjålet.

Kriminalteknikere arbeidet i hele går ettermiddag og kveld på åstedet. Etter det Dagbladet forstår, er politiet på jakt etter tekniske spor i forbindelse med den knuste ruta.

Likhetstrekk

- Vi ser likhetstrekk med tidligere Securitas-ran, sier Valås.

Lensmannsfullmektigen betegner ransutviklingen den seinere tida som skremmende.

Det skjedde et identisk ran med en Securitas-transport i Sparebanken Nors filial i Grensen i Oslo før jul i fjor. Vekterne ble satt ut av spill inne i banken, etter at to- tre ransmenn hadde kommet inn i lokalet etter å ha knust ei rute.

En av ransmennene hadde skåret seg på glasskår, og på denne bakgrunn arresterte Oslo-politiet en person.

Ved ran mot Securitas-transporter det siste året har ransmennene vært bevæpnet med maskinpistol, som i går.

Det vil trolig ta flere dager før ransutbyttet blir kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer