12 års fengsel for Bardosen-drapet

Tønsberg (NTB): Agder lagmannsrett har dømt en 30 år gammel Tønsberg-mann til 12 års fengsel for Bardosen-drapet. Wenche Bardosens familie reagerer med lettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vært en enorm psykisk påkjenning for oss alle. Da han ikke ble dømt for drap i Tønsberg byrett, var det en forakt for menneskelivet, sier den drepte spesiallærerens far, Einar Bardosen, til NTB.

Han er svært lettet over at Agder lagmannsrett fant 30-åringen skyldig i forsettlig drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter.
30-åringen ble av Tønsberg byrett tidligere i år dømt til ni års fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hjelpeløs

I dommen fra byretten ble det vist til at det ikke var ført tilstrekkelig bevis for at Tønsberg-mannen hadde drept Bardosen med forsett. Dette ble begrunnet med at det ikke kunne bevises at han burde ha forstått at Bardosen ville dø av skadene han hadde påført henne, da han forlot henne i hjelpeløs tilstand.

Wenche Bardosen døde av forblødning og slagskader. Hun var trolig i live i flere timer etter at den da 28 år gamle mannen forlot henne i leiligheten hennes på Klokkeråsen skole i Tønsberg om morgenen 25. mai i fjor.

- Saken har vært svært ødeleggende for oss alle.Nå må vi prøve å legge saken bak oss, selv om vi aldri får Wenche igjen, sier den dreptes bror, Kjell Bardosen.

Tok betenkningstid

Den dømte Tønsberg-mannen tok betenkningstid etter at dommen var lest opp for ham. Før domasvigelsen uttrykte han anger over det han hadde gjort:

- Jeg vil bare gjenta at jeg beklager det som har skjedd, men det er vel ingen ord som kan rette opp det nå, sa 30-åringen.