12 års fengsel for metanolsalg

To andre fikk åtte og fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den antatte hovedmannen i metanolsaken i Moss ble fredag dømt til fengsel i 12 år, mens de to andre fikk åtte og fire års fengsel.

Mannen som fikk den strengeste dommen, har også fått inndratt 180.000 kroner han skal ha tjent på spritsalget, melder NRK.

Dommeren har brukt lang tid på å komme fram til dommen i en sak som er svært spesiell i norsk sammenheng. Sorenskriver i Moss tingrett, Stein Schølberg, offentliggjorde dommen mot de tre som har stått tiltalt etter giftmordparagrafen i tingretten klokken 11 fredag.

De tre har alle forklart at de solgte smuglersprit sommeren og høsten 2002, men ingen av dem har innrømmet å ha visst at spriten var livsfarlig.

To personer døde og fem ble alvorlig syke av det såkalte Mossepartiet. De tre har gitt forskjellige versjoner av om de visste at partiet inneholdt metanol. En av de tiltalte hevdet at han ikke visste at spriten inneholdt metanol, en annen påsto han tok flere tester på spriten uten å kunne påvise noe galt. Den tredje tiltalte påsto at han visste om metanolen, men ikke at det var farlig.

Dette er den første dommen i metanolsaken som har kostet 18 menneskeliv her i landet. Senere i år vil det også falle dom i saken mot de spritselgerne som står tiltalt i Oslo tingrett.

(ANB)

DOMMER:</B> Sorenskriver Stein Schjølberg dømte hovedmannen i metanolsaken til 12 års fengsel.