12 døde i regnværet

Kraftig regnvær herjer i Nord-India. Over 300 mennesker er omkommet totalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det voldsomme monsoon-regnet har gjort at hus har kollapset, trær er rykket opp med røttene, og strømmen er vekke flere steder nord i India. Minst tolv mennesker er omkommet, opplyser polititalsmann Surendra Srivastava til nyhetsbyrået AP.

23 mennesker er skadd og sendt til sykehus i Uttar Pradesh i løpet.


Til nå er over 300 mennesker omkommet under årets regntid i India.

Mistet hjemmene

Myndighetene har bedt innbyggerne i de mest utsatte områdene om å forlate hjemmene sine. Flere familier har fått hjemmene sine totalødelagt av de voldsomme vannmassene, og står uten sted å bo.

- Mange hus har kollapset flere steder i staten Uttar Pradesh. Her er tolv mennesker døde som følge av monsunen, opplyser politiet.

En familie på fem døde mens de lå og sov hjemme i huset sitt i Hardoi, åtte mil sørvest for byen Lucknow. Familiens hus raste sammen i regnet.

To skoleelever, begge under ti år, omkom da en del av skolen deres raste sammen i Lucknow, hovedstaden i Uttar Pradesh.

HJEM I RUINER:12 mennesker er omkommet i regnet i Nord-India det siste døgnet, og flere er blitt husløse, som her i byen Gauhati i nord. Foto:SCANPIX/AP
HJEM I RUINER:12 mennesker er omkommet i regnet i Nord-India det siste døgnet, og flere er blitt husløse, som her i byen Gauhati i nord. Foto:SCANPIX/AP Vis mer

En seks år gammel skoleelev ble begravd da deler av en vegg raste sammen over ham. Han ble dratt ut av vrakrestene, men døde seinere på sykehus av skadene.

I tillegg er det meldt om fire andre dødsfall i andre deler av Uttar Pradesh.

Regnet 34 cm.

Det har regnet jevnt og trutt i Nord-India de siste fire dagene, og fredag økte uværet. I hele går regnet det uavbrutt. Sterk vind bidrar til å forverre regnet.

I byen Bareilly i Uttar Pradesh er det målt 34.7 centimeter regn i løpet av 24 timer. Ikke på 30 år er det målt slike nedbørsmengder, sier R.K. Verma, direktør i det statlige meteorologiske departementet.

Til sammenligning lød denne ukes nedbørsrekord i Bergen på 15,6 centimeter nedbør i løpet av et døgn.

Regntiden i India starter i juni og varer til september, og den første måneden har vært usedvanlig tørr. Men denne uka har regnet startet for alvor.

Myndighetene frykter at flere vil omkomme.

RAMMET: En kvinne bærer barnet sitt gjennom de oversvømmede gatene i Mumbai i Nord-India.
SJEKKER UTSTYRET: En innbygger i en landsby i Uttar Pradesh forsøker å redde delr av utstyret til gården sin.