12 drept i bombeeksplosjoner i Nord-Irak

Minst tolv mennesker ble drept i to bombeeksplosjoner i Nord-Irak lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere amerikanske soldater og irakiske politifolk er blant de drepte.

Ni mennesker ble drept og minst 44 ble såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i byen Mosul lørdag, ifølge kilder i politiet og på et lokalt sykehus.

En bil stanset utenfor politistasjonen samtidig som irakiske politifolk stimlet sammen for å hente lønningene sine, ifølge TV-stasjonen CNN. Føreren skal deretter ha utløst eksplosiver som var plassert i bilen.

Et stort antall ambulanser deltok i arbeidet med å frakte bort de sårede. Lederen for akuttavdelingen på ett av sykehusene i byen sier at sju av de drepte er sivile, mens to er politifolk.

En talsmann for USAs styrker i Irak sier at ingen amerikanere ble såret i bombeeksplosjonen i Mosul.

Noen mil utenfor den nordlige byen Kirkuk ble imidlertid tre amerikanske soldater drept mens de befant seg i en militær kolonne. Politiet i Kirkuk sier soldatene holdt på med å uskadeliggjøre en hjemmelaget bombe da de ble drept i en eksplosjon.

Irakiske politifolk og soldater er stadig oftere blitt mål for angrepene til den irakiske motstandsbevegelsen. Politifolkene blir sett på som forrædere, siden de samarbeider med amerikanerne i landet, og vurderes dessuten som enklere angrepsmål enn de amerikanske soldatene.

Fredag ble tre irakiske soldater ble drept og én alvorlig såret da væpnede menn åpnet ild mot en militær kontrollpost i Mosul.

(NTB)