Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 drept i helikopterstyrt

12 soldater ble drept da et helikopter styrtet i Kuwait i natt. Nå får de første vestlige familiene dødsbudskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske ulykkeshelikopteret var av typen CH-46 Sea Knight og styrtet omkring midnatt norsk tid, melder BBC News.

Pentagon meldte tidligere at 12 britiske og 4 amerikanske soldater ble drept. Nå nedjusterer de tallene: 8 britiske og 4 amerikanske soldater er nå bekreftet omkommet etter styrten.

Tony Blair ble informert i natt. Nå mottar de første vestlige familiene dødsbudskapene.

Marinehelikopteret styrtet i Kuwait, sør for den irakiske grensen - i det USA og Storbritannia hevder er en ulykke.

En talsmann for det amerikanske militære sier helikopteret styrtet på vei tilbake fra oppdrag ved den irakiske grensen. Styrten er fremdeles under etterforskning. Noe før dødsstyrten rapporterte kuwaitiske nyhetskilder at byen Umm Qasr var okkupert av vestlige styrker. Irakisk tv benektet dette.

To andre amerikanske helikoptere styrtet på grensen til Kuwait i går, men alle ombord overlevde. Et av de styrtede helikopterne ble ødelagt for å hindre det i å falle i hendene på irakiske styrker.

FØRSTE VESTLIGE OFRE: 12 døde da et CH-46 marinehelikopter styrtet ved grensen til Kuwait i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling