SKYTING: Flere personer er drept og flere er skadd etter at en person skal ha avfyrt skudd inne på baren Borderline i Thousand Oaks like nord for Los Angeles i California. FOTO: CNN
SKYTING: Flere personer er drept og flere er skadd etter at en person skal ha avfyrt skudd inne på baren Borderline i Thousand Oaks like nord for Los Angeles i California. FOTO: CNNVis mer

12 drept på bar i California: - Kom inn døra, kastet røykbomber og begynte å skyte

Tolv er drept og flere er skadd på baren Borderline i California. Mistenkt skytter er skutt og drept.

Sheriff Geoff Dean i Ventura-politet opplyser at 12 personer er drept. En politimann skal være blant de drepte. I tillegg ble skytteren skutt og drept.

Flere andre er også skadd etter at en person skal ha avfyrt skudd inne på baren Borderline i Thousand Oaks like nord for Los Angeles i California. Det skal ha vært flere hundre mennesker inne i baren.

Den mistenkte skytteren ble drept inne på baren etter skytingen, bekrefter politiet.

Visesheriff Eric Buchow bekreftet først at minst elleve skuddofre. En av disse var en polititjenestemann som konfronterte skytteren.

MASSESKYTING: Det skal ha vært college-kveld med linedance på baren i Thousand Oaks. Foto: KABC via AP/NTB Scanpix
MASSESKYTING: Det skal ha vært college-kveld med linedance på baren i Thousand Oaks. Foto: KABC via AP/NTB Scanpix Vis mer

Skuddveksling med politiet

Da disse ankom stedet, ble det en skuddveksling mellom politifolk og den mistenkte skytteren. Skadeomfanget på de flere som er skutt er ikke kjent.

Politiet sier til NBC at flere hundre skal ha vært inne i lokalet, som hadde college-kveld og åpent dansegulv.

TRØST: Folk holdt sammen etter skytingen torsdag. FOTO: MARK J. TERRILL / AP
TRØST: Folk holdt sammen etter skytingen torsdag. FOTO: MARK J. TERRILL / AP Vis mer

Politiet fikk melding om skytingen onsdag kveld lokal tid, og det skal være college-kveld i baren, skriver avisa Los Angeles Times.

Røykbombe

Øyevitner beskriver overfor avisa at mannen skal ha kommet inn døra til baren i svarte klær, kastet røykbomber og begynt å skyte.

- Han skjøt mye, minst 30 ganger. Jeg kunne fortsatt høre skudd etter at alle hadde dratt, sier vitnet.

SKUDDVEKSLING: Det ble skuddveksling mellom politifolk og skytteren. Foto: NTB Scanpix
SKUDDVEKSLING: Det ble skuddveksling mellom politifolk og skytteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Et annet vitne sier til ABC7 at skytteren først skjøt dørvakta, kastet røykgranat og begynte å skyte de unge menneskene på dansegulvet. Vitner har både forklart at skytteren hadde pistol og angrepsrifle på seg.

- Det var kaos, folk hoppet ut av vinduene, forteller vitne Nick Steinwender til TV-stasjonen KABC.

President Donald Trump skriver på Twitter at han har blitt oppdatert på skyteepisoden.

- Overlevde Las Vegas-skytingen

Flere vitner forteller til Los Angeles Times at de hadde venner som overlevde skytingen på Route 91 i Las Vegas i oktober i fjor. 58 personer ble da drept på Las Vegas strip da Stephen Paddock begynte å skyte fra et hotellrom mot en stor folkemengde som var på countryfestival.

Baren Borderline var også en countrybar der flere drev med linedance.

- Mange som var på Route 91 pleier å dra hit. Det er folk som har levd et helt liv uten å se dette, også har du folk som har opplevd dette to ganger, sier Chandler Gunn til Los Angeles Times.