12-etasjers boligblokk raste sammen

Minst fem drept i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst fem personer mistet livet da en tolvetasjers boligblokk raste sammen i den egyptiske havnebyen Alexandria mandag.

Redningsmannskaper har funnet en fire år gammel jente, to kvinner og to menn i ruinene av boligblokken som raste sammen i Loran-området øst i byen, ifølge sikkerhetskilder.

Men det gjenstår fremdeles mye arbeid for å gjennomsøke ulykkesstedet, og egyptiske myndigheter frykter at tallet på omkomne vil stige.

Det bodde omkring 40-50 personer i blokken, men ulykken skjedde om morgenen etter at mange beboere hadde dratt på jobb eller skole. To nabobygg er også blitt evakuert fordi deler av dem ble revet med i kollapsen.

Skulle vært revet

Lokale myndigheter beordret allerede i 1995 at blokkens øverste etasjer skulle fjernes fordi de var i strid med byggeforskriftene.

Det er ikke første gang bygninger kollapser i Egypt. Mange bygg er oppført uten godkjenning og i strid med forskriftene, ofte med byggemateriale som ikke holder mål.

I mai mistet to personer livet i Sayyeda Zeinab-strøket i Kairo da to eldre bygninger raste sammen under oppussing, og i 2006 mistet sju personer livet da en fireetasjers bygning raste i byen Mansura. Innbyggere i Alexandria ble også rammet av en lignende ulykke i 2005, der 16 personer omkom.

 MINST FEM DØDE:  Selv om de felste av de 50 beboerne var dratt på jobb, har politi og letemannskaper foreløpig funent fem omkomne i denne 12-etasjers boligblokka som raste sammen i den egyptiske havnebyen Alexandria i dag. Det første pålegget om å rive de fire øverste etasjene på grunn av dårlige byggematerialer, ble gitt allerede i 1995. Foto: AFP/Scanpix.
MINST FEM DØDE: Selv om de felste av de 50 beboerne var dratt på jobb, har politi og letemannskaper foreløpig funent fem omkomne i denne 12-etasjers boligblokka som raste sammen i den egyptiske havnebyen Alexandria i dag. Det første pålegget om å rive de fire øverste etasjene på grunn av dårlige byggematerialer, ble gitt allerede i 1995. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer

(NTB) .

TOTAL KOLLAPS: Den 12-etasjers boligblokka falt sammen som et korthus.