12-etasjers boligblokk raste sammen

Minst fem drept i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst fem personer mistet livet da en tolvetasjers boligblokk raste sammen i den egyptiske havnebyen Alexandria mandag.

Redningsmannskaper har funnet en fire år gammel jente, to kvinner og to menn i ruinene av boligblokken som raste sammen i Loran-området øst i byen, ifølge sikkerhetskilder.

Men det gjenstår fremdeles mye arbeid for å gjennomsøke ulykkesstedet, og egyptiske myndigheter frykter at tallet på omkomne vil stige.

Det bodde omkring 40-50 personer i blokken, men ulykken skjedde om morgenen etter at mange beboere hadde dratt på jobb eller skole. To nabobygg er også blitt evakuert fordi deler av dem ble revet med i kollapsen.

Skulle vært revet

Lokale myndigheter beordret allerede i 1995 at blokkens øverste etasjer skulle fjernes fordi de var i strid med byggeforskriftene.

Det er ikke første gang bygninger kollapser i Egypt. Mange bygg er oppført uten godkjenning og i strid med forskriftene, ofte med byggemateriale som ikke holder mål.

I mai mistet to personer livet i Sayyeda Zeinab-strøket i Kairo da to eldre bygninger raste sammen under oppussing, og i 2006 mistet sju personer livet da en fireetasjers bygning raste i byen Mansura. Innbyggere i Alexandria ble også rammet av en lignende ulykke i 2005, der 16 personer omkom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer