KØ: Vekterstreiken trappes kraftig opp i morgen. Det betyr at flere flyplasser må holde stengt, og at mange passasjerer, blant annet på Gardermoen (bildet) må belage seg på lange køer i sikkerhetskontrollen.Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
KØ: Vekterstreiken trappes kraftig opp i morgen. Det betyr at flere flyplasser må holde stengt, og at mange passasjerer, blant annet på Gardermoen (bildet) må belage seg på lange køer i sikkerhetskontrollen.Foto: Jon Terje H. Hansen / DagbladetVis mer

12 flyplasser rammes av vekterstreiken i morgen

2459 vektere er i streik fra i morgen. Det rammer Gardermoen, Sola og ti andre flyplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Vekterkonflikten er fastlåst og streiken trappes kraftig opp tirsdag morgen. Partene forsøkte å finne en løsning mandag formiddag, men etter vel tre timer måtte de konstatere at de står for langt fra hverandre. Uenigheten dreier seg først og fremst om penger. Arbeidsgiverne NHO Service mener at de har tilbudt mer enn det de ansatte i industrien fikk, mens Norsk Arbeidsmandsforbund mener at tilbudet er langt dårligere. — Det er stor avstand mellom oss, særlig når det gjelder arbeidstakeres ønske om forpliktende opptrappingsplaner for de neste årene. Dette er krav det er vanskelig å imøtekomme, sier administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, til NTB.

Avviste lønnsnemnd Fordi partene står så langt fra hverandre, foreslo Furulund at man skulle forsøke med en frivillig lønnsnemnd, men dette ble avvist av Arbeidsmandsforbundet. — Hovedproblemet er at vi ikke har fått et tilbud som er på linje med resultatet i frontfagoppgjøret, sier lederen i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna Hagensen, til NTB. Hun viser blant annet til at kravet om natt- og helgetillegg ikke har vært justert siden 2002.

1.003 vektere i sju vaktselskaper gikk ut i streik lørdag morgen. Fra tirsdag følges de av 1.456 kolleger.

Disse flyplassene rammes av streiken i morgen: • Fra tirsdag klokken 6 blir flyplassene i Kristiansand, Ørsta/Volda, Kristiansund, Harstad/Narvik, Lakselv og Stavanger rammet. Stavanger lufthavn blir bare delvis rammet, men store køer må påregnes.
Hammerfest, Stokmarknes og Førde lufthavn ble stengt lørdag morgen. Hammerfest lufthavn var åpen en periode mandag, men ble stengt igjen.

Molde lufthavn, Årø ble holdt delvis åpen ved hjelp av uorganiserte mandag. Dette kan også bli tilfellet tirsdag, men senere i uken ser det ut til å bli verre.

Haugesund lufthavn har operert med begrenset åpningstid.

• Ved hovedflyplassen på Gardermoen trappes streiken opp tirsdag. Reisende må forberede seg på lange køer i sikkerhetskontrollen.

• Lufthavnene som er rammet holder åpent under streiken, og betjener ambulansetjenesten og Posten.

(NTB)

STREIKER: Streikevaktene Stig A. Hoem og Jannicke Bolsø passer på ved Molde lufthavn. I morgen tas ytterligere tusen vektere ut i streik.Foto: Scanpix
STREIKER: Streikevaktene Stig A. Hoem og Jannicke Bolsø passer på ved Molde lufthavn. I morgen tas ytterligere tusen vektere ut i streik.Foto: Scanpix Vis mer