12 Frp-politikere dro ut med buss for å se på «svenske tilstander» i Oslo. Dette møtte dem

- De siste månedene har vi opplevd å bli fratatt det å kunne gå fra t-banen uten å se oss over skuldra.

SIGHTSEEING: 12 av Frps politikere dro ut for å se hvordan det er å være ung på Oslos østkant. Her fra t-banen på Stovner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SIGHTSEEING: 12 av Frps politikere dro ut for å se hvordan det er å være ung på Oslos østkant. Her fra t-banen på Stovner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Aprils siste kveld er både grå og kald i hovedstaden. Rundt omkring i byen møtes årets russ for å feste seg inn i 1. mai. På parkeringsplassen utenfor Tveita senter samles 12 Frp-politikere for å få et innblikk i Oslo-politiets for tida største utfordring: ungdomskriminelle.

Utgangspunktet for kveldens tur sendes til Dagbladets redaksjon i forkant av turen: Spesielt ser vi at gjenger herjer på enkelte av våre forsteder i Oslo. Vi må stoppe vold og hærverk, vi må innse at det har blitt svenske tilstander i enkelte bydeler i Oslo, og vi må bryte opp de miljøene der dette har slått rot. FrP vil ta innbyggerne på alvor, barn og unge skal ha et trygt nærmiljø og ikke minst alle skal kunne gå trygt ute i Oslo om kvelden. Innvandring må stoppe, inntil integreringen har lykkes.

Den grå timen

Klokka er 22.24 da de siste av kveldens politikere har ankommet Tveita senter med t-banen. En liten gjeng med rødruss passerer med hvite bæreposer, trolig på vei til fest. Frps frammøtte tar plass i sightseeingbussen.

22.43: Følget har nådd Kalbakken senter. Kveldens første regndråper treffer frontruta. To mørkhudede menn observeres utenfor kjøpesenteret. Turen går videre på riksvei 4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer