<strong>BOR I LEIRER:</strong>  Mange flomofre bor i midlertidige teltleirer. Foto: EPA/NASIRUDDIN MUGHAL
BOR I LEIRER: Mange flomofre bor i midlertidige teltleirer. Foto: EPA/NASIRUDDIN MUGHAL Vis mer

12 millioner berørt av flommen i Pakistan

Mens myndighetene kritiseres, vinner terrornettverk støtte for sitt arbeid for de flomrammede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den verste flommen i Pakistans historie berører nå 12 millioner mennesker, sier lederen for det nasjonale katastrofebyrået general Nadeem Ahmed i dag, ifølge AP.

Flommen, som er utløst av kraftig monsoon-regn, startet nordvest i landet, men har spredd seg mot sør. Rundt 1 500 er omkommet og
650 000 hus er ødelagt i katastrofen.

Tallet viser til antall flomofre i provinsene Khyber-Pakhtunkhwa i nordvest og Punjab sentralt i landet. Tall fra provinsen Sindh er ennå ikke tilgjengelige.

- Etter min mening vil vi se at dette er den verste katastrofen i Pakistans-historie, sa Ahmed på en pressekonferanse i Islamabad i dag.

Ikke over Katastrofen går på ingen måte mot slutten. Regntiden er bare halvveis, og det er meldt mer regn, spesielt i de flomramede områdene.
 
Amerikanske nødhjelpshelioptere som var på vei inn til de berørte områdene ble i dag stoppet av kraftig storm. Stormen førte også med seg mer regn over tusener av flomrammede som allerede bor i telt, eller er stuet sammen i offentlige bygninger i nordvest, melder Ap.

<strong>12 MILLIONER BERØRT:</strong>  Det verste regnet på mange tiår har ført til en av de verste katastrofene i Pakistans historie. Foto: AP Photo/Mohammad Sajjad
12 MILLIONER BERØRT: Det verste regnet på mange tiår har ført til en av de verste katastrofene i Pakistans historie. Foto: AP Photo/Mohammad Sajjad Vis mer

I Sukkur-området sør i Pakistan har 70 landsbyer blitt oversvømt de siste 24 timene, ifølge marinen.

- Flommene drepte folke vårt, de har ødelagt hjemmene våre og har til og med vasket ved gravene til våre kjære. Likevel får vi ingen hjelp fra myndighetene, sier Mai Sahat (35) til Ap. Hun er en av de flomrammede som har sett landsbyen sin blitt totalt ødelagt.  

Terrornettverk vinner støtte 30 000 pakistanske soldater jobber med å reparere ødelagte bruer, dele ut mat og sette opp flyktningleirer.

Misnøyen med myndighetene er likevel stor i området der al-Qaida og Taliban står sterkt, spesielt etter at president Asif Ali Zardari valgte å gjennomføre en tur til London for å møte David Cameron, mens krisen var på det verste.

Samtidig har det blitt kjent at frivillige fra gruppen Falah-e-Insaniat, som antas å stå bak terrorangrepet i Mumbai, hjelper flom-ofrene, melder BBC News.  

<strong>SOLDATER SATT INN:</strong>  30 000 soldater er satt inn i nødhjelpsarbeidet. Foto: Scanpix
SOLDATER SATT INN: 30 000 soldater er satt inn i nødhjelpsarbeidet. Foto: Scanpix Vis mer

BBCs Adam Mynott sier bekymringen for at mens myndighetene blir fordømt for ikke å hjelpe, har Falah-e-Insaniat vært raske til å reagere, noe som gjør at de raskt vinner støtte over hele landet.

<strong>REDDER GEITA:</strong>  En pakistansk bonde redder med seg en geit i Mehmud Kot, sentralt i Pakistan i dag. Foto: P Photo/K.M.Chaudary
REDDER GEITA: En pakistansk bonde redder med seg en geit i Mehmud Kot, sentralt i Pakistan i dag. Foto: P Photo/K.M.Chaudary Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer