Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 millioner honningbier på rømmen

Lastebil med bier kolliderte i Las Vegas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lastebilen med den stikkende lasten traff en vegg i trafikkmaskinen i Las Vegas. Ulykken skjedde rett før rushtrafikktid i ettermiddag. Innholdet ble spredd på fortauet i krasjen, og dermed startet summingen.

For lastebilen hadde med seg 480 biekolonier, hvert med 25 000 insekter, til sammen snakker vi om 12 millioner bier. Det melder AP.

Biene var på vei til California for å sørge for bestøvning av delstatens mandelavling.

Millionsvermen spredte seg rundt i trafikken og litervis med seig honning fløt i veien. Interstate 15 og U.S. Highway 95 måtte stenges i mer enn fire timer.

Myndighetene vurderte å be birøktere om hjelp, men bestemte seg deretter for at det ville ta for lang tid å fange biene i live. Dermed ble brannvesenet innkalt og insektene ble drept med tusenvis av liter med vann.

- Vi snakker millioner av bier. Og i morgen vil alle være døde, det er sørgelig, sier Don Grogan, som er birøkter i Las Vegas. I dag hjalp han til i opprydningsarbeidet.

Politiet tror sjåføren mistet kontroll i den krappe svingen ved midtrabatten.

<B>EN KRAPP SVING:</B> Lastebilen klarte den ikke, og dermed dumpet alle biene ned på nivået under og ut i friluft.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media