12 millioners kåk til teletoppen

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): På nytt er det knute på tråden mellom Tormod Hermansen og de tillitsvalgte i Telia/Telenor. Tolv millioner kroner har selskapet bladd opp for toppsjefens nye luksusbolig på fasjonable Strandgatan i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg forstår ikke hvorfor svenskene blir så opprørte. Et sted må jeg jo bo, sier Tormod Hermansen til den svenske avisa Expressen.

Fra Stockholm skal 59 år gamle Tormod Hermansen lede Skandinavias største teleselskap når sammenslåingen mellom Telenor og Telia kommer i orden. Hovedkvarteret skal ligge i Stockholm, og Hermansen skal derfor bosette seg der. Nå har selskapet skaffet sin nye sjef en luksusleilighet i nabolaget til blant annet tennisstjernen Bjørn Borg, popstjernen Per Gessle og skuespilleren Dolph Lundgren.

Telenors eiendomsselskap kjøpte leiligheten i Strandgatan i Stockholm for en tid tilbake for ti millioner svenske kroner. Leiligheten skal i tillegg pusses opp for ytterligere to millioner kroner, ifølge Expressens kilder.

Ukjent kjøp

- Dette har jeg ikke hørt noe om, og skjønner ikke at det kan være tilfelle, sier konserntillitsvalgt i Telenor, Svein Eivind Solheim.

Han vil ikke kommentere prisen som han altså ikke har fått bekreftet.

- Jeg visste at de så etter en leilighet, men at det var så mye penger det var snakk, om visste jeg ikke, sier Solheim til Dagbladet.

Den svenske fagforeningens representant i Telias styre, Ronny Käck, kjenner heller ikke til leiligheten.

- Dette høres oppsiktsvekkende ut, sier han når han får høre om kjøpet.

Ukjent leie

Selv hevder Hermansen at han ikke vet hvor mye leiligheten har kostet.

- Jeg har ikke hatt noe med dette kjøpet å gjøre. Telenor investerer hvert år flere milliarder, og dette er bare en liten investering, sier Hermansen.

Hvor mye Hermansen skal betale Telenor/Telia for å bo i den nyinnkjøpte luksusleiligheten, er ennå ikke bestemt. Men Hermansen sier han skal betale de utgiftene selskapet har på leiligheten.

- Hva har du å si til ansatte som blir opprørt over dette leilighetskjøpet?

- Jeg kan ikke tenke meg at noen blir opprørt, svarer Hermansen, som mener dette er en helt naturlig måte å ordne slike ting på.

Ukjent størrelse

Hermansen valgte selv ut leiligheten, men hevder at han ikke vet hvor stor den er.

- Jeg vet ikke hvor mange rom det er i leiligheten, men etter norske forhold er det en mindre leilighet. Tre- fire rom kanskje, sier Hermansen, som ennå ikke har forhandlet ferdig en lønnsavtale med ledelsen i Telia/Telenor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer