Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1,2 mrd. til Kosovo-flyktninger

Regjeringen vil bruke en drøy milliard ekstra på å ta i mot flyktninger fra Kosovo. Pengene skal hentes fra overskuddet i statsbudsjettet, og ikke gå ut over andre poster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi står overfor en humanitær katastrofe. Det er en helt ekstraordinær situasjon. Derfor er det ikke foreslått inndekning av beløpet, sier statssekretær Johanne Gaup (Sp).

Den drøye milliarden skal brukes til mottak, bosetting, helsetjenester, undervisning og arbeidsmarkedstiltak.

Eventuelt ubenyttede midler skal gå til arbeid for flyktningene i Kosovos nærområder.

- Dette kan bli aktuelt enten hvis det kommer færre flyktninger enn forventet eller hvis utgiftsnivået for hver flyktning viser seg å bli lavere enn beregnet, sier kommunalminister Odd Roger Enoksen i en pressemelding. Statsråden var i dag ikke tilgjengelig for kommentar. Han har pådratt seg en lungebetennelse, men ventes å være tilbake på jobb førstkommende mandag.

Regjeringen foreslår at 325 millioner kroner øremerkes til drift av de statlige mottakene for asylsøkere. Bevilgningene til integreringstilskudd er foreslått til 525 millioner kroner. Dette er et statlig tilskudd kommunene får for hver flyktning de bosetter.

Boligtilskuddet er foreslått økt med 75 millioner og regjeringens vil øke transporttilskuddet med 48 millioner kroner. Dette tilskuddet går til frakt av flyktninger til Norge.

Det er satt av 20 millioner kroner til Utlendingsdirektoratet og 18,9 millioner til politi- og lensmannsetaten. Til grunnskoleundervisning for barn er det ført opp 20 millioner kroner og til grunnskoleundervisning for ungdom 12,8 millioner. Til voksenopplæring er det satt av 45 millioner kroner.

Regjeringen foreslår å bevilge 60,8 millioner kroner til arbeidsmarkedstiltak og 65,3 millioner kroner til helse.