Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 nakne og en baby

Inspirert av Vigeland og Nerdrum Åtte av Norges mest spennende fotografer skal samles til landets største fotoutstilling i august. Idrett og sport skal tolkes under tittelen «Arena». Fotograf Bjørn Opsahl er i ferd med å gjøre ferdig sitt bidrag, inspirert av Vigelands velkjente «Monolitten».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg blir egentlig ganske sjenert når folk ikke har klærne på, sier Bjørn Opsahl, midt mellom alle sine nakne modeller.

Foruten Vigeland og «Monolitten», hentet Opsahl også inspirasjon fra maleriene til Odd Nerdrum, når han skulle komponere sitt utstillingsbilde.

Tidligere har Bjørn Opsahl arbeidet mye med moter og musikere. Blant dem som er foreviget av hans kamera, er artisten Björk, bilder som ble vist på en utstilling i Oslo i fjor.

- Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre et bilde som dette. Dessuten er det viktig for meg å få vist andre sider av meg selv som fotograf. Jeg har blitt litt satt i moter og rock, sier Opsahl.

Ikke modige

Det har vært en tidkrevende jobb å få tak i mennesker som ikke har noe imot å bli fotografert nakne.

- 20 sa først ja, men mange har trukket seg etter hvert. Det har også dessverre vært umulig å få tykke og gamle mennesker til å stille opp, beklager Opsahl.

Noen av nakenmodellene er modeller av yrke, noen er venner og andre er bare noen Opsahl har truffet ute på byen.

Åtte fotografer

Den store fotoutstillingen har fått tittelen «Arena». Bildene skal handle om idrett, og fotografenes tolkning av idrett.

Knut Bry, GB Alessandri, Pål Rødahl, Massimo Leardini, Dag Alveng, Rune Stokmo og Guri Dahl er fotografene som skal stille ut. Fotografene jobber innen svært forskjellige felt, fra kunstfotografi til reklame. Fellesnevneren er at de alle er i stallen til Norges eneste fotoagent, Tina Holth.

Utstillingen åpner i den gamle trikkestallen på Sagene i Oslo den 19. august.