Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 omkom og åtte savnet i snøskred

38 begravet i Tadsjikistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 personer er bekreftet omkommet og minst åtte andre savnet etter et snøskred i Tadsjikistan tirsdag. I Afghanistan er minst 18 omkommet i skred den siste uken.

Snøskredet i Tadsjikistan rammet en landsby i Dshigartal-distriktet tidlig tirsdag morgen. Regionen ligger rundt 200 kilometer øst for hovedstaden Dusjanbe.

Totalt ble 38 personer begravd i snøen. Redningsmannskaper klarte å redde ut 18 personer. 12 personer er bekreftet omkommet, mens ytterligere åtte personer fremdeles er savnet.

Rundt 90 prosent av det fattige sentralasiatiske landet er dekket av fjell, og snøskred er vanlig i løpet av vinter- og vårsesongen.

Også Afghanistan har vært hardt rammet av snøskred den siste uken. Minst 18 personer er drept etter at skred traff flere fjellandsbyer nordøst i Afghanistan.

Redningsmannskapene har ikke vært i stand til å nå mange av landsbyene i Badakhshan-provinsen fordi veiene er blokkerte av snø. Totalt ti distrikter er avstengt fra omverdenen på grunn av snø.

(ANB-AP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!