12 palestinere drept i bombeangrep

Mann, kone og syv av deres ni barn mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ni av de 12 drepte i bombeangrepet mot et hus i Gaza var sivile, og tre skal ha tilhørt Hamas milititante grupper, ifølge talspersoner for det israelske militæret. 37 personer ble skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Ni av elleve medlemmer av familien Salmiyeh mistet livet. Mor, far og syv barn i alderen fire til 18 år ble drept i bombeangrepet.

- Jeg hørte en høylytt eksplosjon  samtidig som husets tak falt over meg. Jeg var begravd under ruinene, sier 19 år gamle Awad Abu Salmiyeh. Han og en eldre bror overlevde angrepet.

Målet med bombeangrepet var å ta livet av ettersøkte Hamas-ledere.

Mest ettersøkte

Mens medlemmer av  Hamas sin militære fløy hevdet at de aktuelle lederne hadde sluppet unna uten skader, melder talspersoner for den israelske militæret noe helt annet.

Det israelske militæret hevder at Mohammed Deif, lederen av Hamas\' militære ving og nummer en på Israels liste over de mest ettersøkte Hamas-medlemmene de siste ti årene, var blant de sårede.

Han skal ifølge det israelske militæret være så skadet at han tidligere i dag måtte gjennom en fire timer lang operasjon, skriver AP. Talspersoner for de palestinske selvstyremyndighetene skal ha bekreftet at Deif og andre Hamas-aktivister ble skadd i angrepene.

Tok over sykehuset

Sivile drept: Ni av de tolv drepte var sivile. Foto: SCANPIX
Sivile drept: Ni av de tolv drepte var sivile. Foto: SCANPIX Vis mer

Hamas\' militante skal ha tatt over intensivavdelingen på Shifa sykehuset i Gaza. Flere personer skal ha blitt behandlet der også etter at de tok over sykehuset.

Blant andre ble sju personer innlagt med alvorlige skader. Det er antatt at også Hamas-medlemmer var blant de som ble behandlet. Hamas på sin side nekter for det og væpnede Hamas-medlemmer forhindret journalister fra å komme inn på enheten.

Flere bortføringer

Andre steder på Gaza ble minst åtte palestinere drept i fire ulike trefninger onsdag.

Israel har trappet opp militæroffensiven på Gazastripen, som startet noen dager etter at tre forskjellige palestinske, militante grupper, deriblant Hamas, tok den 19 år gamle israelske soldaten Gilad Shalit til fange. Det skjedde i slutten av juni.

Onsdag ble det kjent at også den militante bevegelsen Hizbollah i Libanon har tatt to israelske soldater til fange, noe som ikke akkurat letter spenningen i regionen.