Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 reddet fra fiskebåt i havsnød

Et fiskefartøy fikk lørdag formiddag problemer nord for Honningsvåg. Mannskapet ble plukket opp av et redningshelikopter.

DRAMATISK: Tidligere i dag sank fiskefartøyet «Ms Fay» utenfor kysten av Honningsvåg. Video: Redningsselskapet Vis mer
  • Har du tips, bilder eller video? Tips Dagbladet på telefon 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@db.no

Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok klokka 11 nødmelding fra et fiskefartøy nordøst av Honningsvåg.

Meldingen gikk ut på at de var i ferd med å gå ned, og at de 13 personene om bord evakuerte til to redningsflåter. Seinere informerer HRS om at det skal dreie seg om 12 personer.

Sea King begynte å heise folk opp fra flåtene, og klokka 12.25 var alle personene plukket opp av redningshelikopteret. Deretter ble de fraktet til Honningsvåg, hvor det kommunale mottaksapparatet sto klare for å ta dem imot.

- Personene som var om bord, skal være uskadd, sier redningsleder Ørjan Delebekk i HRS Nord-Norge til NTB.

Basert på navnelista av personene som var om bord, antar han at alle var nordmenn. Det var linebåten «MS Fay» fra Averøy som fikk problemer lørdag formiddag, ifølge NRK. Båten er 21 meter lang, 10 meter bred og er eid av rederiet Kenfish 2.

Ifølge HRS hadde båten sterk slagside. Redningsselskapet skriver på Twitter at båten sank klokken 13.25.

Det var til sammen to helikoptre med i aksjonen. Pressemedarbeider Geir Mortensen i HRS Nord-Norge opplyste tidligere lørdag at det var mye vind i området og to meter høye bølger.