Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

12 regimekritikere arrestert på Cuba

USA fordømmer onsdag det som omtales som «Cubas undertrykkende praksis».

BRYTER MENNESKERETTIGHETER Elizardo Sánchez leder en menneskerettighetsorganisasjon på Cuba. Ifølge Sánchez ble 12 regimekritikere pågrepet av cubansk politi i går. Flere ble bedt om å forlate sine hjem. Foto: Desmond Boylan/AP
BRYTER MENNESKERETTIGHETER Elizardo Sánchez leder en menneskerettighetsorganisasjon på Cuba. Ifølge Sánchez ble 12 regimekritikere pågrepet av cubansk politi i går. Flere ble bedt om å forlate sine hjem. Foto: Desmond Boylan/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA reagerer sterkt på arrestasjoner av regimekritikere på Cuba.

- Det er dypt urovekkende at flere «fredelige medlemmer av sivilsamfunnet og aktivister» i går ble pågrepet på Cuba, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Washington i dag.

Fordømmer trakassering - Vi fordømmer på det sterkeste den cubanske regjeringens fortsatte trakassering og gjentatte bruk av vilkårlige pågripelser - tidvis voldelige - for å kneble kritikere, hindre fredelige forsamlinger og ytringsfrihet, samt å skremme borgere, skriver departementet i meldingen.

Omfattende aksjon Rundt tolv regimekritikere ble innbrakt av politiet, mens en rekke andre ble bedt om å forlate hjemmene sine tirsdag, ifølge Elizardo Sánchez, som leder en menneskerettsgruppe på Cuba.

Pågripelsene utgjør den mest omfattende aksjonen mot opposisjonen siden Raúl Castro og Barack Obama 17. desember ble enige om å gjenopprette diplomatiske bånd etter mer enn 50 år med isfront.

Menneskerettighetsbrudd - Vi oppfordrer regjeringen på Cuba innstendig om å avslutte sin praksis med å undertrykke disse og andre internasjonalt beskyttede friheter, samt å respektere cubanske borgeres universelle menneskerettigheter, uttaler det amerikanske utenriksdepartementet. (NTB-Reuters-AFP)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media