VITNE.  Gro Harlem Brundtland er blant de 12 tidligere og nåværende stortingsrepresentantene som økokrim vil kalle inn som vitner.
Foto: Espen Røst / Dagbladet
VITNE. Gro Harlem Brundtland er blant de 12 tidligere og nåværende stortingsrepresentantene som økokrim vil kalle inn som vitner. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

12 stortingsrepresentanter på vitnelisten

Må vitne om stortingspensjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Økokrim vil kalle inn til sammen 12 tidligere og nåværende stortingsrepresentanter som vitner i saken om stortingspensjonene skal opp i retten i november.

I tillegg til de tidligere statsministerne Kjell Magne Bondevik (KrF), Thorbjørn Jagland (Ap) og Gro Harlem Brundtland (Ap), innholder økokrims vitneliste ni stortingsrepresentanter, melder NRK.

Rettsaken er berammet til Oslo tingrett 8. november. Det er satt av tre uker til rettssaken, og Økokrims foreløpige vitneliste inneholder nå 20 navn.

Den eneste nåværende stortingsrepresentanten på lista er Sigvald Oppebøen Hansen (Ap), som også leder Stortingets pensjonsstyre.

Ellers er tidligere stortingsrepresentanter Tore Austad (H), Hallvard Bakke (Ap), Ranja Frøydis Hauglid (Ap), Gunhild Øyangen (Ap), Geirmund Ihle (Ap), Einar Steensnæs (KrF), Thor-Eirik Mykland Gulbrandsen (Ap) alle på Økokrims vitneliste. Dersom de blir stevnet som vitner, må de møte i retten.

Økokrim tok 14. mai ut tiltale mot de tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas (H) og Magnus Stangeland (Sp) for grovt uaktsomt grovt bedrageri. De to er tiltalt for ikke å ha opplyst at de hadde inntekter fra verv og honorarer samtidig som de fikk såkalt gullpensjon fra Stortinget. Økokrim har foreslått at de to sakene skal behandles sammen, men dette er ennå ikke klart.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer