12 trampet ihjel da politiet stormet nattklubb

Ungdommene fikk panikk. Minst tre av de døde er mindreårige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tragedien utspant seg i Mexico By da politiet dro til nattklubben «News Devine» i arbeiderdistriktet Nueva Atzacoalco, melder nyhetsbyrået AP.


Tjenestemennene skulle undersøke tips om at det ble solgt alkohol og narkotika til mindreårige på stedet. Stedet var tettpakket med ungdommer som feiret starten på sommerferien. Over 500 var inne, og køene på utsiden var enorme.

Knust av massene

- Grepet av panikk, stormet ungdommene mot utgangene under politiaksjonen. Minst 12 mennesker ble klemt ihjel eller trampet til døde, sa politimesteren i Mexico By, Joel Ortega, under en pressekonferanse i natt.

Minst tre av de døde var mindreårige. Også tre politimenn er blant de døde. Over 13 personer ble skadd.

Det er vanlig at klubber i Mexico har såkalte «tardeada»-fester om ettermiddagene for gjester ned til 16 år, selv om bare de over 18 år serveres alkohol.

Nødutgangene blokkert

Ifølge politimesteren skal innehaveren på nattklubben ha varslet folkemengden om at politiet skulle arrestere dem - og at dette var årsaken til panikken.

12 trampet ihjel da politiet stormet nattklubb

Videre avviser han tidligere meldinger om at det ble brukt tåregass inne i klubben. Det skal heller ikke ha blitt avfyrt skudd, hevder Ortega.

Nattklubben hadde bare en utgang fordi den eneste nødutgangen var blokkert av ølkasser.

- Store deler av folkemengden presset på mot nødutgangen, men den var for liten. Det var her folk ble klemt ihjel, sier politimesteren til TV-stasjonen Televisa.

39 arrestert

Nattklubben ble i fjor stengt på grunn av brudd på sikkerhetsforeskriftene samt andre uregelmessigheter. Men eieren anket avgjørelsen, og vant.

Under gårsdagens fest kostet inngangsbilletten 3 dollar. Stedet hadde langt flere gjester enn det var sertifisert for.

39 personer, inkludert eieren, ble arrestert etter tragedien. Politiet måtte sette inn ekstra styrker i full utrustning utenfor nattklubben for å holde kontroll på fortvilte og sørgende slektninger og venner av de døde og skadde.

TRAGEDIE: Sjokkerte og sørgende pårørende har samlet seg rundt klubben hvor minst 12 mennesker - de fleste unge - døde i den tragiske ulykken.