Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 120 000 polakker i Norge

- Antallet fast bosatte polakker vil doble seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man vet at det er den innavndrergruppen som øker mest, men ingen vet akkurat hvor mange polakker det er i Norge. Ved nyttår hadde Statistisk sentralbyrå registrert i underkant av 12 000 polakker. Men førstesekretær og konsul ved den polske ambassaden i Oslo, Damuta Szostak tror at tallet er mye høyere.

- Jeg tror det kan være så mange som mellom 120 000 og 130 000 polske borgere i Norge, sier hun til Aftenposten.

Hun mener at årsaken til at det offisielle tallet er så lavt, er at mange kommer til Norge via polske firmaer som lar være å registrere dem.

Szostak tror at det vil bli dobbelt så mange fast bosatte polakker i Norge som i dag.  - Jeg tror kanskje utviklingen fortsetter til neste år, men så vil det begynne å stabilisere seg, sier konsulen.

Årsaken til at antallet polske borgere i Norge etter hvert vil stabilisere seg, er ifølge Szostak at man etter hvert begynner å mangle arbeidskraft i Polen, eller at det muligens blir høyere lønninger der.

FORTVILER:Mange av polakkene i Norge deltar i norske byggeprosjekter som går så det suser ved hjelp av polske arbeidere, mens store entreprenører i Polen fortviler fordi de mangler kvalifisert arbeidskraft. Arkivfoto: SCANPIX
FORTVILER:Mange av polakkene i Norge deltar i norske byggeprosjekter som går så det suser ved hjelp av polske arbeidere, mens store entreprenører i Polen fortviler fordi de mangler kvalifisert arbeidskraft. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer