Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

120 dagers fengsel for bildrap på mor og datter

Altamannen som kjørte på og drepte mor og datter ved Kautokeino i fjor, slipper å betale oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulykken som rystet innbyggerne i Kautokeino, skjedde 30.august i fjor. Den 43 år gamle Alta-mannen kjørte på Marja Louise Tornensis og hennes ni måneder gamle datter Kaisa ved Gironnjunni, om lag en kilometer fra Kautokeino sentrum. Ambulansehelikopter ble tilkalt, men verken moren eller datterens liv sto til å redde.


I følge dommen, som ble avsagt i Indre Finnmark tingrett 16.mai, dømmes Alta-mannen til 120 dagers fengsel for uaktsomt bildrap.

- En feilberegning

Retten konstaterte at mannen til en viss grad opptrådte uaktsomt, men at graden av uaktsomhet var for liten til at mannen ble dømt til å betale oppreisning.

Dette er den etterlatte familiens bistandsadvokat, Hjallis Bakke, ikke enig i.

- Retten la blant annet til grunn at den avdøde gikk delvis ute i kjørebanen. Dette er jo hennes rett som fotgjenger med barnevogn. Dette synes jeg er merkelig vurdering, sier han.

Kravet om oppreisning fra familien var på 200 000 kr.

- Resten av dommen synes jeg er rimelig, men å ikke dømme ham til å betale oppreisning, synes jeg er en feilberegning fra rettens side, sier bistandsadvokaten.

Råkjøring ikke bevist

I forkant av saken har påtalemyndighetene håpet å kunne bruke fotobevis i  mot mannen.

- En beregning viser at bilen skal ha holdt en gjennomsnittsfart på 122 km/t på veien fra Kolari til Kautokeino. Dette er en strekning med flere soner med fartsreduksjon, og en grenseovergang. Vi mener derfor at det sier noe om trafikkatferden, har aktor i saken Are B. Meedby tidligere uttalt til Dagbladet.

Men bevis om mannens kjøremønster er ifølge tingrettsdommer Knut Petterson og hans meddommere ikke særlig relevant for sakens utfall. Retten konkluderte med at farten må ha vært 70-80 km/t, slik Alta-mannen selv har forklart.

- Fordi det ikke var bremsespor etter ulykken, har det ikke vært mulig å innhente noen sakkyndig uttalelse om hastigheten i ulykkesøyeblikket, skriver retten i følge Altaposten.

DREPT: Marja Louise Tornensis og hennes ni måneder gamle datter Kaisa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling