120 drept i Syria

Nytt granatregn over Homs i dag. - Regimet synger på siste verset, sier opposisjonsleder.

HER STARTET OPPRØRET:   Innbyggere i byen Deraa, der opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad startet, samlet på torget rundt sine døde etter at regjeringsstyrker gikk til angrep lørdag morgen.  FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX.
HER STARTET OPPRØRET: Innbyggere i byen Deraa, der opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad startet, samlet på torget rundt sine døde etter at regjeringsstyrker gikk til angrep lørdag morgen. FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 35 mennesker er drept søndag i nye angrep mot byer i Syria der opprørerne står sterkt, melder aktivister.

Dermed er nærmere 120 sivile drept i helgen. Søndag ble Homs og de nærliggende byene Qusair, Talbiseh og Rastan igjen bombardert med granater av syriske sikkerhetsstyrker, melder Det syriske nettverket for menneskerettigheter. Samtidig har syriske opprørere trappet opp angrepene mot regjeringsstyrkene i disse områdene, melder gruppa. Kvinner og barn Lørdag ble minst 83 sivile drept, melder eksilgruppa Syrian Observatory of Human Rights.

Blant annet var ni kvinner og tre barn blant de rundt 20 drepte da sikkerhetsstyrkene gikk til angrep på Deraa, opprørets fødeby i sør, i morgentimene, I Homs, som også er et av opprørernes kjerneområder, ble minst 29 mennesker drept. - Regimet vakler Regimet til Syrias president Bashar al-Assad vakler og har mistet kontrollen over en rekke byer, sier den nye lederen for den syriske opposisjonen, Abdelbasset Sida. — Vi går nå inn i en sensitiv fase. Regimet synger på siste verset, sa Sida i noen av sine første kommentarer etter at han lørdag kveld ble valg til ny leder for Det syriske nasjonalrådet (SNC). Svensksyriske Sida har kurdisk bakgrunn og har i en årrekke bodd i eksil i Sverige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer