120 mill. til Amnesty

Pengene strømmer inn til Amnesty International Norge etter årets store TV-aksjon. I natt var 120 millioner kommet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendiser, bøssebærere og givere: I går gikk de hånd i hånd for Amnesty International Norge. Og TV-aksjonen ble en ny suksess. Etter maratonsendingen på NRK i går har de glade mottakerne fått langt over 120 millioner kroner i kassa. Og mer er på vei.

- Vi er selvfølgelig kjempetakknemlige og veldig, veldig godt fornøyde, sa Amnestys norske generalsekretær Jan Borgen til Dagbladet i går kveld.

Da var innsamlingsresultatet fra den forrige Amnesty-aksjonen i 1984 (81 mill.) grundig slått.

Norske artister med Bjørn Eidsvåg, Morten Abel og Anne Grete Preus i spissen kunne gledesstrålende slå fast at pengene strømmet inn via dataskjermene utenfor TV-studio.

Auksjoner

Salget av Robinson-maleriet til Nils Ole Oftebro ser foreløpig ikke ut til å være det som bringer mest penger i kassa denne gangen. I natt lå lederbudet på 2150 kroner. Men auksjonen varer til klokka 16 i ettermiddag. T-skjorta til Hanne Cecilie Akre ligger på 650 kroner, mens en middag med skiskytter Ole Einar Bjørndalen er verdsatt til 1000 kroner. Trondheimsordfører Anne Kat-rine Slungård er høyere verdsatt. Der ligger middagstilbudet på 4000 kroner.

Ranet

En 23 år gammel mannlig bøssebærer ble ranet av to menn i Bogstadveien i Oslo sentrum ved 18-tida i går. Mannen ble rispet i overarmen med en tapetkniv. Det er ikke klart hvor mye penger det var i bøssen som de to ranerne fikk med seg.

To timer tidligere fikk Oslo-politiet melding om et annet bøsseran like ved Ullevål sykehus. Men politiet satte i går kveld spørsmålstegn ved om dette ranet var fingert.

<B>I STUDIO:</B> Statsminister Bondevik var gjest hos Christian Borch og Renie K. Thorleifson under gårsdagens TV-aksjon.